Szívmelengető kezdeményezéssel álltak elő az amerikai múzeumok

Világszerte a legtöbb helyen bezártak a múzeumok, azonban továbbra sem szeretnék gyönyörű műalkotások nélkül hagyni a közönséget, különösen nem olyanok nélkül, amelyek egy kis feltöltődést hozhatnak az életükbe. Ez a szándék inspirálta többek között a Twitteren útjára indult #MuseumMomentofZen hashtag alatt futó kezdeményezést.

Francisque Millet: Százszorszép-csokorForrás: Irina/wikipedia.org

Nemrégiben azonban új múzeumi hashtag kapott szárnyra, mely hamarosan bekerült a legnépszerűbb trendek közé is - adja hírül az artnet.com. Az egész azzal kezdődött, hogy a New York-i Történelmi Társaság, a Hirshorn Múzeum és a Sculpture Garden elkezdett virtuális virágcsokrokat küldeni más művészeti intézményeknek. Az első, szerencsés címzett a Smithsonian Amerikai Művészeti Múzeum és a Renwick Galéria volt, amelyek az amerikai festő, Martin Johnson Heade almavirágait kapták meg üzenetben.

"Reméljük, hogy ez a #MuseumBouquet mosolyt csal az arcára!" - írta a képeslap, a címzett pedig gyorsan folytatta is a lácot, és H. Lyman Saÿen színes csokrát küldte el az Akron Művészeti Múzeumnak.

Hamarosan több száz múzeum - szám szerint 365 - töltötte meg hírcsatornáit növényekkel és egymásnak küldött, támogató üzenetekkel, olyan intézmények részvételével, mint a Metropolitan Museum of Art, a Guggenheim Múzeum, a Cooper Hewitt, a Frick Gyűjtemény, a MassArt Múzeum, a Field Museum és az MCA Chicago.

 

 

 

 

 További képek láthatók az Artnet oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek