A macskarajongóknak kedveskedik a virtuális múzeum

A macskarajongóknak szeretne kedveskedni a Universal Museum of Art online művészeti múzeum (UMA) és a Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais Macskák a művészet történetében című kiállításával - adja hírül a vogue.it.

Bagoly tanítja a macskákat az egérfogás művészetére - festmény a 18. századból - illusztrációForrás: Sotheby's/commons.wikimedia.org

A kiállítás kifejezetten virtuális látogatásra készült, vagyis nincs fizikai formája, de ettől még úgy érezhethetjük, mintha valódi múzeumban járnánk. A játékos tárlaton felfedezhetjük, hogyan jelentek meg a különböző macskafélék a művészet egyes korszakaiban, és milyen szimbolikus jelentéseket társítottak hozzájuk az évszázadok során.

Ikonikus macskák bukkannak fel Géricault vásznaitól Rodolphe Salis kabaréplakátjaiig, nem beszélve az ókori egyiptomi művekig, melyekben istenként jelennek meg a ma is nagy népszerűségnek örvendő háziállatok. Merüljön el ebben az interaktív kiállításban, amelyből sok újdonságot is megtudhat a kiskedvencekről, ha pedig bejárta a tárlatot, még számos, más téma közül választhat az online múzeum oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek