A koronavírus utáni időszakra gyűjt tárlatanyagot a bécsi múzeum

A koronavírus megjelenése és a járvánnyal érkezett óvintézkedések alapjaiban változtatták meg a bécsiek mindennapjait - ezt a jelenséget tervezi megörökíteni a városi múzeum egy tárlattal, amelyhez most a helyi lakosok segítségét kérik.

Sokan otthon dolgoznak a vírus idejénForrás: Shutterstock / Készítette: illpaxphotomatic

Egy olyan tárlatot szeretnének létrehozni a vírus utáni időszakra, amely hűen ábrázolja, hogyan nézett ki Bécsben az élet a világjárvány idején. Éppen ezért arra kérik a lakosokat, hogy dokumentálják fotókkal, leírásokkal, miben változott meg az életük.

A képanyagokkal az otthoni munkavégzés, a megváltozott családi élet, a városi közlekedés vagy a munkahelyen való megjelenés jelenlegi pillanatait szeretnék megörökíteni. A helyieket továbbá arra kérik, hogy írják le azokat a mozzanatokat, amikor épp egy otthon rekedt szomszédnak segítenek, online vásárolnak, vagy egymástól távol állva tömegközlekednek. A történeteket bármilyen nyelven el lehet küldeni e-mailben.

Miután lezajlott a vírus és összegyűlt a tárlat anyaga, a városi gyűjteményt a Bécsi Múzeumban mutatják majd be - tudtuk meg a szerb Turistički Svet magazin híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek