Online, virtuális tárlatvezetésre invitál a belgrádi múzeum

  Online virtuális sétára invitálja az érdeklődőket a Belgrádi Nemzeti Múzeum. A "látogatókat" az 1800-as évek végére és az 1900-as évek elejére repíti el a tárlat. Ebből az időből származó szobrokat lehet megtekinteni.

  A kiállítás december 17-én nyílt meg a múzeumban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Iakov Filimonov

  Ez az első online séta a szerb múzeumban, amely Ivan Mestrovic, Horvátország és az egykori Jugoszlávia legelismertebb szobrászának munkáit mutatja be. A néhai művész számos jugoszláv, horvát és szerb témájú, valamint keresztény ihletettségű szobrot készített.

  A múzeum kiállításán összesen 40 művet lehet megnézni. Ha kedvet kapott a virtuális sétára, ide kattintva járhatja körbe az alkotásokat.     

  Az online megoldásra egyenlőre nem áll készen minden intézmény a szerb fővárosban. A Kortárs Művészeti Múzeumban például épp egy új kiállítás berendezése szakadt félbe a koronavírus körüli helyzet miatt - áll a szerb Turistički Svet  hírében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!