Piramis formájú múzeumot nyitnak idén Belgrádban

Ahogyan arról korábban is írtunk, Egyiptom volt Szerbia partnerországa a nemrég lezajló, belgrádi Turisztikai Vásáron. A jó kapcsolat eredményeként megállapodtak egy egyiptomi piramisra emlékeztető múzeum kialakításában is, amely a szerb fővárosban népszerűsíti majd a közel-keleti ország történelmét.

Az egyiptomi piramisok mintájára építik meg a belgrádi múzeumotForrás: Shutterstock / Készítette: Merydolla

A szerb fővárosban már meg is érkezett mintegy 50 ezer emléktárgy, amelyet egyiptomi régészek restauráltak, és Egyiptom múltjáról mesélnek. Bár a tárgyaknak még várniuk kell méltó helyükre, de a múzeum megépítése már elkezdődött.

Az épület legújabb technológiával felszerelt kulturális központ lesz, ahol egy színház és egy konferenciaterem is helyet kap. A látogatók szórakoztató módon járhatják majd körbe az ősi egyiptomi tárgyakat, és ismerhetik meg a történeteiket. Ez pedig azt jelenti, hogy nemsokára a szomszédba is elég lesz átugranunk, ha egy kis egyiptomi kultúrára vágyunk.

A szerbek nagy népszerűséget jósolnak a főváros új múzeumának, hiszen már az épület megjelenése sem lesz mindennapi: a valódi piramisok ihlették meg a tervezőket, akik szobrokat és a Tutanhamon gyűjtemény egyes tárgyait is belekomponálták az épület falaiba - áll a szerb Turisticki Svet turisztikai magazin cikkében.

Hogy pontosan mikortól látogathatjuk Belgrád egyiptomi múzeumát, azt egyelőre nem lehet tudni, de a tervek szerint még az idén megnyitják a látogatók előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek