Ez az új mobil app hasznára lesz, ha Belgrádban turistáskodik

Ingyenes mobil alkalmazással könnyítik meg a turisták dolgát Belgrádban. A főváros nevezetességét, a Kalemegdánt vagyis a helyi erődöt lehet körbejárni és megismerni az app segítségével.

Virtuális idegenvezetővel járhatja be a szerb erődötForrás: Shutterstock / Készítette: Mykhailo Brodskyi

A szerb idegenforgalmi egyesület ötlete volt, hogy hozzanak létre egy olyan alkalmazást, amely idegenvezetőként funkcionál, és körbekalauzolja a látogatókat Belgrád fő nevezetességén, a Kalemegdánon. Az app hat nyelven mesél a város legrégebbi látványosságáról: angol, német, szerb, orosz, kínai és török nyelvek közül választhatunk. 

Az erőd 29 pontjáról hallhatunk és láthatunk fontos tudnivalókat. Videókat, fotókat és érdekes szövegeket is találunk.   

A helyiek azért tartották fontosnak az alkalmazás kifejlesztését, mert az a tapasztalatuk, hogy a Szerbiába látogatók jelentős része Belgrádban is elidőzik pár órát vagy napot, és a főváros nevezetességei közül a legtöbben nem hagyják ki a Kalemegdánt. Idegenvezetőt csak kevesen vesznek igénybe, így eddig sokak számára ismeretlenül maradt a helyi erőd történelme – ezt szeretnék most pótolni az ingyenes appal – írja a szerb Tanjug hírportálra hivatkozva a Turistički Svet magazin.

Az alkalmazást Oroundo-nak hívják és letölthető android valamint windows rendszerű telefonra is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek