Így töltsön el egy hosszú hétvégét Belgrádban

Ha csak egy hosszú hétvégéje van a szerb fővárosban, és nem tudja mit érdemes megnézni, a The New York Times segít önnek. Az amerikai napilap megírta, hogyan töltsünk el 36 órát a szerb fővárosban.

Elsősorban a nagy klasszikusokat ajánlja, mint a múzeumok és klubok, de a kalemegdáni sétát és a szerb specialitások kóstolóját sem hagyja ki - írja az amerikai cikk alapján a szerb RTS hírportál.

A szerb főváros éjszakai fényekbenForrás: Pixabay / Készítette: stevanaksentijevic

Amíg a turisták tódulnak Barcelonába, Velencébe vagy Dubrovnikba, a szerb főváros csendben balkáni metropolisszá alakul át. A Nemzeti Múzeumot és a Kortárs Művészeti Múzeumot hosszú felújítások után újra megnyitották, Jugoszlávia volt fővárosának barátságos lakosai pedig nyitottsággal várják a vendégeket, bárhonnan is érkezzenek.

A szerző az olvasók számára különféle tevékenységeket ajánl Belgrádban a péntek délután kezdődő és vasárnap délután véget érő hosszúhétvégére:  

Elsőként a Nemzeti Múzeum látogatására bíztat, ahol szemet gyönyörködtető alkotásokat láthatunk egészen a római kori maradványoktól Nadežda Petrović, Ivan Meštrović és Marko Murat festményeiig. A Jugoszláv Múzeumba is érdemes ellátogatni a cikk írója szerint, ott ugyanis röviden áttekinthetjük Jugoszlávia történelmét.

Késő esti kikapcsolódásként a klubok és kávézók széles kínálatából választhatunk, ahol kiváló koktélokat szolgálnak fel, és mindig garantált a hamisítatlan balkáni hangulat. Természetesen nem szabad kihagyni a kalemegdáni sétát sem, valamint a szerb pálinkáról is kár lenne elfeledkezni, amire a helyiek olyan büszkék, hogy nemrég még pálinkabankot is nyitottak a fővárosban.

A turistáknak egyébként előszeretettel ajánlják a szerb hagyományos ételeket: a bárányt, szerb sajtot, marhahúst és egyéb specialitásokat is a kirándulás lezárásaként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek