Vízi járművekkel pörgetnék meg a tömegközlekedést Belgrádban

  Vízi járműveket vezetnének be a tömegközlekedésbe Belgrádban, amivel az a céljuk, hogy mérsékeljék a közúti közlekedési dugókat. A városi buszokra kiváltott bérleteket majd a hajókra is lehet használni, és a turisták is bármikor benevezhetnek egy vízi fuvarra.

  Belgrádnak remek adottságai vannak a vízi tömegközlekedéshezForrás: Pixabay / Készítette: Mikele Designer

  Belgrádnak csaknem 200 kilométer hosszú folyópartja van, ami kiváló lehetőséget nyújt a vízi tömegközlekedéshez. Amint ennek feltételeit és lehetőségét megteremtik, jelentősen kellemesebb lesz a közlekedés a szerb fővárosban, hiszen várhatóan csökkenne a napi szinten közlekedő 740 ezer jármű száma. Utóbbiak közül 540 ezer autó, amelyből legalább 90 ezer gépkocsi hat évnél idősebb, amelyek fokozottan szennyezik a levegőt.

  A folyami közlekedés persze nemcsak környezettudatosabb megoldás lenne, de gyorsabb is. Jelenleg a közlekedési terv kidolgozásánál tart a projekt, és hamarosan az is eldől, hogy pontosan hol fogják kialakítani a megállókat, ahol az utasok le- és felszállhatnak – írja a szerb Turistički Svet magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!