Felújítják a természet által visszafoglalt lepencei strandfürdőt

Hosszú éveken keresztül a Dunakanyar egyik legkedveltebb fürdőhelye volt az építészetileg is különleges kialakítású Lepencei Strandfürdő, népszerűségét pedig részben a gyönyörű dunai panorámájának is köszönhette. A visegrádi fürdőt azonban 2007-ben bezárták, azóta a természet szinte teljesen visszafoglalta az egykori fürdő területét – erről két éve még egy videót is készített az elhagyatott helyek nyomában járó Urbex Hungary stábja, itt mutatjuk:

A lepencei fürdő fejlesztését sokáig az hátráltatta, hogy a terület tulajdonosa csődbe ment, majd az ingatlan egy bankhoz került és éveken át sikertelenül próbáltak rajta túladni. Tavaly azonban új tulajdonosa lett a területnek, a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. ügyvezető igazgatója pedig egy évvel ezelőtt a Termál Online-nak beszélt a fejlesztési terveiről, amelyről itt a Travelón is beszámoltunk. A tervek szerint felújítják az emblematikus kaszkádos medencét, kialakítanak egy zárt fürdőrészleget, de a korábbi hírekkel ellentétben szálláshelyeket nem építenek. A munkálatok várhatóan 2023-ra fejeződnek be.

A legfrissebb hírek szerint a közelmúltban már kiírták a fürdő kivitelezésére és a kiviteli tervek elkészítésére szóló közbeszerzési pályázatot, amely szerint a termálfürdő kapacitását nyári üzemben kültéren és beltéren 890 fő, egyéb időszakokban beltéren 300 főben határozták meg. Továbbá zárt és fedett élményfürdőt alakítanak ki egyedi szaunavilággal, étteremmel, kültéri medencékkel és szabadidős létesítményekkel – olvasható a Termál Online cikkében.

Elképesztő körülmények uralkodnak a strandonForrás: Urbex Hungary - Elhagyatott helyek nyomában / Facebook

Épül majd külső parkoló és a megközelítését lehetővé tevő, a 11-es főúton átjárást biztosító gyalogos átkelőhely is, amelynek terveit szintén a pályázat nyertesének kell elkészítenie. A pályázatokat január 10-ig lehet leadni, a nyertesnek a teljes projekt kivitelezésére 21 hónap áll majd rendelkezésére. Mindez pedig azt jelenti, hogy talán 2024-ben csobbanhatunk újra Magyarország egyik legszebb panorámájával rendelkező fürdőjének medencéiben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek