Fák köré épült múzeummal, áram helyett gyertyafénnyel csábít ez a wellnesshotel

Természet, művészet és az ősi bölcsesség fonódik össze a mexikói Tulum partjainál lévő Azulik hotelkomplexumban. A szálloda honlapjáról úgy tűnik, a kézműves technikákkal készült idilli kuckók ideális körülményeket teremtenek a pihenéshez.

Forrás: Azulik/Wikimedia Commons

Az elektromosságot igyekeznek innen minél inkább kizárni annak érdekében, hogy a vendégek a lehető legnagyobb összhangba kerüljenek a természettel. Így áram helyett például gyertyafény várja a látogatókat, nincs légkondi, tévé és az internet is korlátozott. Mindezek helyett természetes alapanyagokból, például futónövények szárából készült szobák, az óceánra néző privát teraszok és pezsgőfürdő várják a természetben elmerülni vágyó vendégeket.

Az épületegyüttesben van gyógyfürdő, étterem, meditációs központ és egy művészeti múzeum, a SFER IK is helyet kapott. Mint a Travel and Leisure cikkéből kiderül, az Azulik alapítója, Eduardo Neira helyi kézművesekkel dolgozott együtt, hogy az anyagok és természeti elemek olyan "szimfóniáját" hozza létre, amely a vendégeket váratlan művészeti élménnyel ajándékozza meg.

A steril, fehér falú múzeumokkal ellentétben a SFER IK épülete szinte maga is műalkotás, felvéve a versenyt a benne kiállított alkotásokkal. Ahogy az az alábbi videón is látszik, a drapériaszerű betonfalak fák köré épültek, vonalaikkal alkalmazkodva a természeti adottságokhoz. Az alapító szerint az emberek a múzeumokból kilépve sokszor frusztráltnak érzik magukat, de a SFER IK organikus falai között megnyugodhatnak, és meditatív állapotban fogadhatják be a művészetet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek