Tíz olasz tengerparti álomstrand, amelyek mindegyike festői látványt nyújt

Olaszországban az augusztus az év legforróbb hónapja, amikor az olaszok egyre lázasabban kezdik kutatni a legszebb, fürdőzésre kijelölt partszakaszokat. Persze a turisták sem hagyják ki, hogy megmártózzanak a kék színben pompázó strandok vízében, pláne azokon a helyeken, ahol már a part látványa önmagában is megér egy felüdülést. Az olasz Siviaggia magazin a nyaralók keresései alapján gyűjtötte össze cikkében 2021 legszebb strandjait, amelyeket 10 helyre rangsorolt a víz- és napimádóknak kedvezve.

A lista 10. helyén találjuk a Szardínia északi részén elhelyezkedő Lazzaretto strandot. Az Alghero településtől nem messze elnyúló part több mint 4 000 értékeléssel rendelkezik, az átlagos pontszáma 5-ből 4-es.

A táj vadsága és szépsége egyből rabul ejti a fürdőzőtForrás: Roberto Evangelisti/Shutterstock

A 9. helyet a Poetto strand szerezte meg szintén Szardínián, pontosabban Cagliari közelében található, a Quartu Sant'Elena város előtt. Ez egy igazi álomstrand, amely kiváló kiindulópont a sziget déli részének felfedezéséhez.

Az előző hétvégén Szardínia sziget nyugati térségének a forró, száraz időjárás miatt komoly erdőtüzekkel kellett megküzdenie. Hétfőn Európa több országából is az erdőtüzek oltására kialakított repülőgépek indultak útjukra, hogy segítsenek megfékezni a lángokat. A tüzeket azóta eloltották, jelenleg a károk felderítésén és helyreállításán dolgoznak – minderről bővebben itt írtunk.

Poetto fehér homokos strandja és a kék árnyalataiban pompázó tenger mesés látványt nyújtForrás: nito/Shutterstock

A legszebb olasz strandok rangsorában a 8. helyen a Livorno megyében, egészen pontosan Portoferraioban található Spiaggia delle Ghiaie áll, amelynek térségét Toszkána gyöngyszemeként is emlegetik. A 400 méter hosszú, fehér kavicsos strandjával és kristálytiszta vizével tökéletes célpont a nyaraló családok számára, de azoknak is, akik szeretik a vízi sportokat, például a sznorkelezést.

Ez a csodálatos part viszonylag közel esik hozzánk, így a környéken nyaralva mindeképpen érdemes itt is elidőzniForrás: Panaccione Robertino/Shutterstock

Szintén Toszkánában található a 7. helyezett is, de ezúttal Elba szigetén, ami a régió egyik legnépszerűbb úti célja. Itt terül el a Spiaggia di Cavoli, amely a tenger tisztaságának, a gyönyörű homokos partjának és a különleges mikroklímájának könyvelheti el a sikerét.

Elba szigetén járva a Cavoli beachen gyönyörű környezetben hűthetik le magukatForrás: Cavan-Images/Shutterstock

A listán a 6. helyet a Veneto régiójában fekvő Bibione strandja kapta, amely nem messze található a Foce del Tagliamento természetvédelmi területtől, Velencétől északra. Finom homokkal és sekély vízzel ellátott strand, ami különösen népszerű a kisgyerekes családok körében.

Nem csak tipikus, napernyős strandokat találhatnak Bibionéban! Erre jó példa ez a hely isForrás: Markus Distelrath/Pixabay

Az 5. helyezett ismét Szardínián található. A Simius strand csodálatos, kristálytiszta vizével a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Talán elég csak annyit mondani, hogy 5000-nél is több véleményt, és kiváló, több mint 4,5-ös értékelést kapott.

A Simius strand egyszerűen lélegzetelállítóForrás:flickr.comphotos56960748@N085796227901 - emmequadro61/Wikipedia

Ugyanolyan csodálatos, de eggyel jobb helyezést, azaz a 4. helyet érte el a Porto Giunco strand, szintén Szardínián, amely a Capo Carbonara tengeri védett területen található. Több mint 5000 értékeléssel foglalhatta el ezt az előkelő helyezést a 2021-es rangsorban.

A bal oldali szikla tetején jól kivehető a Porto Giunco-torony is, a tenger színe pedig a mélykék összes árnyalatában pompázikForrás: DaLiu/Shutterstock

A dobogó 3. fokán álló strandot még mindig Szardínián kell keresni. A San Teodoro településen található La Cinta nevű, fehér homokos strandot a látogatók nagyon magasra értékelték: átlagosan 4,5 csillagos minősítést és több mint 6000 pozitív értékelést kapott. A strand különösen népszerű a kitesurf rajongóinak körében.

Aki San Teodoroban, a La Cinta strandon fürdőzhet, talán soha nem fogja elfelejteni ezt a látványtForrás: Hibiscus81/Shutterstock

A 2. hely tulajdonosa a szicíliai Scala dei Turchi strandja, amelynek keskenyen húzódó homokos strandját fehér sziklák ölelik körbe. Érdemes ellátogatni a közeli Agrigento környékére, és ne felejtsenek el megállni a sziget leghíresebb tengerparti sziklájánál sem!

A Scala dei Turchi strandja Szicília egyik szinte érintetlen gyöngyszemeForrás: Sweetie candykim/Wikipeida

És a dobogó legfelső fokán 2021-ben a Liguria régiójában fekvő, Csendes öbölben (Baia del Silenzio) található Sestri Levantestrandja áll, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a kevésbé ismert helyekre is. A szavazók nem egy elhagyatott, érintetlen helyet, hanem ennek a mesebeli kis városnak a tengerpartját tartják a legvonzóbb helynek, ami valóban lenyűgöző.

A Sestri Levante település strandja mögött húzódó csinos házak igazi ékszerdobozzá varázsolják a környéketForrás: Jiuguang Wang/Wikipeida

Ezzel a felsorolással talán segítettünk olvasóinknak újabb bakancslistás helyeket találni. Érdemes jól eltenni a listát arra az esetre, amikor már a következő olasz útjukat tervezgethetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek