Öt, tengerparthoz hasonló tiszai strand, ahol lehűthetjük magunkat a kánikulában

Nagyon intenzív hőségen vagyunk túl, és bár most lehűlt egy kicsit az idő, számíthatunk rá, hogy lesznek még ilyen napok az évben. Ezekben az időszakokban jól jön, ha ismerünk néhány hangulatos vízparti helyet, ezért összegyűjtöttünk néhány szabdstrandot a Tisza mentén, ahol ingyen vagy fillérekért hűthetjük le magunkat.

Tiszakécskei szabadstrand

Pár napja nyitott meg Tiszakécske új felszerelésekkel bővített szabadstrandja, egyike azon Tisza-menti strandunknak, amelyeket tengerparti plázshoz szoktak hasonlítani. Trópusi hangulatú gyékény napernyők kerültek ki a 300 méter hosszú széles, homokos partra, emellett nyugágyak, felújított vizesblokkok és öltözők várják az úszni, lehűlni vágyókat.

Tiszakécske Szabadstrand/facebook

A Tisza-partnak ezen a szakaszán az éjszakai élet is lüktet, különféle zenés szórkaozóhelyek, koncertek, helyi specialitásokat kínáló vendéglők is várják a látogatókat. A strandra ingyenes a belépés.

Körös-toroki szabadstrand

Hasonló tengerparti élmény várja a csobbanókat a csongrádi Körös-toroki strandon, ahol a legfrissebb Facebook-fotók tanúsága szerint már javában zajlik az élet. Ingyenes belépőre, homokos strandra, öltözőkre, hangulatos büfékre és strandröplabda-pályára számítsunk itt is, illetve remélhetőleg kellemes hőmérsékletű tiszta vízre. A túl erőteljes napfénytől sem kell feltétlenül tartanunk, ugyanis ellentétben más strandokkal, itt a napernyőket ingyen használhatjuk.

Forrás:Révész Gábor/Körös-torok/Facebook

A strand egyik egyedülálló szolgáltatása, hogy a sportrajongók kivetítőn követhetik a sporteseményeket. Ha minden jól megy és a járvány sem szól közbe, idén augusztus 5-e és 8-a között tartják az évente megrendezett zenei fesztivált, a Körös-toroki napokat.

Tisza-tó strand

Már a fizetős kategóriába tartozik, de még az olcsóbb strandok között van a Tisza-tó partján lévő abádszalóki szabadstrand: egy teljesárú belépő 1100 forintba kerül. A természetközeliség élményét ez a strand is hozza: a víz talaja homokos, a parton pedig homokos vagy kavicsos felületen teríthetjük le a strandtörülközőnket. A fürdőzés mellett merészebb vízi sportokat is kipróbálhatunk, mint például a vízi ejtőernyőzés, a vízisí vagy a jetski.

Forrás:Abádszalók Tisza-tó Strand/Facebook

A víz lassan mélyül, ezért gyerekekkel is biztonságos helyszín, ráadásul a pancsolás mellett ugrálóvár, csúszda és játszótér is gondoskodik róla, hogy a kissebbek ne unatkozzanak. Akik július 8-a és 18-a között érkeznek, egy cirkusz kulisszái mögé is betekinthetnek. A gyerekek kipróbálhatják az artisták kellékeit és megnézhetik a művészek próbáit.

Tiszafüredi szabadstrand

Forrás:Tiszafüredi Thermál Fürdő és Szabadstrand/Facebook

A tiszafüredi szabadstrand nem homokos, hanem füves, de így legalább nem lesz minden cuccunk tiszta homok. A víz ezen a szakaszon gyorsabban mélyül, ezért csak fürdőlétrák segítségével juthatunk le. Gyerekekkel jó, ha óvatosabbak vagyunk, viszont cserébe kipróbálhatjuk velük a vízijátszóteret és bringóhintót is bérelhetünk. A strand használata ingyenes, de az aktív pihenésre vágyók egy kisebb összegért bérelhetnek kenut vagy vízibiciklit is. Strandfoci, röplabda, lábtenisz - szinte bármilyen strandsportra lehetőségünk van itt.

Szegedi Lapos beach

Forrás:Lapos beach/Facebook

A szegediek körében híres belvárosi szabadstrandon, a Laposon eddig csak meglehetősen nomád körülmények között lehetett fürdőzni. De idén júniustól már közművesített strand várja a fürdőzőket, zuhanyzókkal, konténer wc-kel, öltözőkkel és szemétgyűjtőkkel. Kitelepült egy büfé is, valamint számos napozóággyal és természetes napernyőkkel terítették be a strandot. Ez a fürdőhely azért is különleges, mert a belvárostól mindössze 5 percre fekszik, és a településnek szinte bármelyik pontjáról rá lehet látni. 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek