Veszélybe került az ismert török üdülőhely, a környékbeliek a tomboló tüzek elől menekülnek

Már második napja tombolnak a lángok Törökország déli területén. Az Antalya tartományhoz tartozó Manavgat település polgármestere szerint Törökország déli részén hatalmas erdőtűz terjed, mivel a szél felerősítette a lángokat. Több videófelvételen is látható, ahogy a lakók az autóikért rohangáltak, miközben az utcákat füst borította el – írja a Reuters.

A felvételek azt is mutatták, hogy a Manavgat környéki erdőkből, Antalya üdülővárosától mindössze 75 km-re keletre, fekete füstgomoly emelkedik fel, azóta már a lángok is felcsaptak. Antalya, a perzselő nyári hőségéről ismert üdülőváros a külföldi és a helyi turisták egyaránt kedvelt úti célja. 

A Manavgat körzetében dúló tűz megfékezésére földi és légi egységeket is bevetettekForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

Sukru Sozen, Manavgat polgármestere szerint a lángok elértek a város központjáig, ahol sok épületet evakuáltak, de a szél miatt a tűz intenzitása még jobban növekszik. A tűzoltók repülőgéppel, 19 helikopterrel, 108 járművel és mintegy 400 személyzettel küzdenek a lángokkal. Az MTI jelentése szerint ma reggelre egy ember meghalt, 10 pedig csapdába esett az egyik erdőtűzben. A hatóságok már 18 falut és körzetet evakuáltak Antalyában, míg a szomszédos Adana és Mersin tartományokban további 16 falut.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek