Kitiltották a strandlabdát és az úszógumit is a szomszédos strandokról

Most, hogy karantén nélkül utazhatunk Szerbiába, akár egy strandolást is betervezhetünk a szomszédban. De arra figyelni kell, hogy milyen szabályok mellett fürdőzhetünk Vajdaság városi fürdőhelyein.

Úszódeszkát sem használhatnak a gyerekek idén nyáron - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Jan Haerer

A fürdőhelyeken számítanunk kell majd hangszórókon keresztül közölt figyelmeztetésekre a megfelelő távolság betartásáról és más óvintézkedésekről, illetve figyelni kell a kávézókban és fagylaltozókban fennálló szabályokra is, főleg a kézfertőtlenítésre és a távolságra. Ezek a szabályok más vendéglátóhelyekre is érvényesek.

Amennyiben úgy döntünk, hogy Vajdaságba indul strandolni a család, akkor idén ne vigyünk magunkkal különféle úszó alkalmatosságokat, mint például csónakot, úszó-deszkát, úszógumit vagy strandlabdát, ugyanis a használatuk nem megengedett.  

Az előírások szerint a strandokon a vizet rendszeresen ellenőrizik, a mentőtorony megközelítése 2 méteren belül tilos, továbbá fontos tudni, hogy a mentőfelszereléseket a látogatóknak nem szabad megérinteniük - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek