A karantén ellenére is megnyitják a szabadtéri strandokat Ukrajnában

Ukrajnában a karantén ellenére is kinyithatnak a folyó- és tengerparti strandok, de az egymás közötti távolságra oda kell majd figyelni.

Idén is lehet strandolni az ukrán partokonForrás: Pixabay / Készítette: morkeleb

A szakértők szerint a tengeri só és az ultraibolya sugárzás elpusztítja a koronavírus betegség kórokozóját. Az édesvízben a kórokozó képes megmaradni, de ennek ellenére a tudósok szerint a folyóvizekben is meglehetősen nehéz megfertőződni. A betegség terjedését sokkal inkább eredményezi az egymás közti közeli kapcsolat, ezért minden bizonnyal engedélyezni fogják a folyóparti fürdőzőhelyek megnyitását is az idei strandszezonban.

Az még kérdéses, hogy a külföldieknek mikor lesz lehetőségük megcélozni ezeket a fürdőhelyeket. A határok megnyitásának kérdésében Ukrajna az európai partnereivel hangolja össze a lépéseit, továbbá figyelembe veszi a járványhelyzet alakulását.

Ukrajnában hétfőre egy nap alatt 325-tel 18 616-ra nőtt az eddig azonosított koronavírusos fertőzöttek száma. Az elhunytaké 21 újabb halálos áldozattal 535-re emelkedett, miközben eddig 5276-an gyógyultak meg a betegségből, közülük 160-an az elmúlt napban - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek