A karantén ellenére is megnyitják a szabadtéri strandokat Ukrajnában

  Ukrajnában a karantén ellenére is kinyithatnak a folyó- és tengerparti strandok, de az egymás közötti távolságra oda kell majd figyelni.

  Idén is lehet strandolni az ukrán partokonForrás: Pixabay / Készítette: morkeleb

  A szakértők szerint a tengeri só és az ultraibolya sugárzás elpusztítja a koronavírus betegség kórokozóját. Az édesvízben a kórokozó képes megmaradni, de ennek ellenére a tudósok szerint a folyóvizekben is meglehetősen nehéz megfertőződni. A betegség terjedését sokkal inkább eredményezi az egymás közti közeli kapcsolat, ezért minden bizonnyal engedélyezni fogják a folyóparti fürdőzőhelyek megnyitását is az idei strandszezonban.

  Az még kérdéses, hogy a külföldieknek mikor lesz lehetőségük megcélozni ezeket a fürdőhelyeket. A határok megnyitásának kérdésében Ukrajna az európai partnereivel hangolja össze a lépéseit, továbbá figyelembe veszi a járványhelyzet alakulását.

  Ukrajnában hétfőre egy nap alatt 325-tel 18 616-ra nőtt az eddig azonosított koronavírusos fertőzöttek száma. Az elhunytaké 21 újabb halálos áldozattal 535-re emelkedett, miközben eddig 5276-an gyógyultak meg a betegségből, közülük 160-an az elmúlt napban - írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!