Három szerb város került Európa legszebb üdülőhelyei közé

  Szeptember 27-én kihirdették Európa legszebb desztinációt az idei EDEN fesztiválon. A rendezvénynek Belgrád adott otthont, a díjazottak között pedig több szerb város is szerepel: Kuršumlija község, Pećinci, Kruševac, Ivanjica község, és Mionica is bezsebelt pár elismerést – írja a Turistički Svet hírportál.

  Panoráma Mionica közelébenForrás: Wikipédia / Készítette: Boris1973

  Az EDEN projektet minden évben 16 EU tagország vagy EU tagjelölt ország rendezi meg, az idei projekt témája pedig az egészség- és wellnessturizmus volt. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kisebb idegenforgalmi célpontokra, amelyek turisztikai kínálatukkal területileg specifikus ajánlatot nyújtanak az érdeklődőknek. A projekt keretében különös figyelmet fordítanak az idegenforgalmi termékekre és látnivalókra is.

  Kuršumlija község területén az egészségturizmus jó úton halad, ezt bizonyítja a modern wellness és spa központ, de a jövőben még több fejlesztésre számíthatunk a térségben – nyilatkozták az illetékesek.

  Az EDEN egy másik, Európa legjobb úti céljait rangsoroló listáján Budapest az első helyen szerepel. Ez a lista a turisták visszajelzései alapján készült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!