Botrányos: Újabb kukkoló szállásadót értek tetten, ezúttal Veszprémben

A veszprémi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 57 éves férfit, aki ellen tiltott adatszerzés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. A férfi 2024 februárjától az általa üzemeltetett apartman szobájában kamerákat helyezett el. Az eszközökkel a nála megszálló vendégekről felvételeket készített, több esetben erotikus tartalmúakat – írja a police.hu.

A kukkoló tulajdonosok módszerei elképesztően változatosak - illusztrációForrás: Sergey Privalov/Shutterstock

A férfit a rendőrök 2024. április 11-én éjszaka elfogták, majd előállították és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a kutatás során talált kamerákat és azok alkatrészeit lefoglalták.

Tavaly egy balatoni szállásadóról derült ki, hogy kamerákkal figyelte meg vendégeit és szomszédait. Korábban, amikor a NAIH vizsgálódott az ügyben, a kamerák SD-kártyáin több hónapnyi felvételeket találtak, és köztük több olyan is volt, amelyeken a szaunából kijövő, gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül láthatók. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) akkor elrendelte az étkezőben elhelyezett, illetve a belső udvarra és jacuzzira irányuló kamerák leszerelését és hárommillió forint adatvédelmi bírságot szabott ki a szállásadóra.

A szállásadóval szomszédos ingatlan tulajdonosa szerint még most is fennáll a jogsértés, mert az emeleti teraszról leszerelt kamerát a belső udvaron helyezték el, így a balatoni napozóstégtől pár méterre felállított kamera látószögébe immár a szálláshely udvari jacuzzija és dézsafürdője került be. Így minden ott történő, – vendégek közötti – beszélgetésről is kristálytisztán kivehető felvételt tud készíteni – állítja a szomszédos ingatlan tulajdonosa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek