Pucér vendégeit filmezte egy balatoni szállásadó

A furcsa ügy még tavaly kezdődött, amikor kiderült, hogy kamerákkal figyelte meg vendégeit és szomszédait egy balatoni szállásadó. Korábban, amikor a NAIH vizsgálódott az ügyben, a kamerák SD-kártyáin több hónapnyi felvételeket találtak, és köztük több olyan is volt, amelyeken a szaunából kijövő, gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül láthatók. Ebben az időszakban a szállásadó tájékoztatása szerint 1300 vendég szállt meg.

A fotó illusztrációForrás: APChanel/Shutterstock

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) akkor elrendelte az étkezőben elhelyezett, illetve a belső udvarra és jacuzzira irányuló kamerák leszerelését és hárommillió forint adatvédelmi bírságot szabott ki a szállásadóra.

Most újabb fejleményről számolt be a sonline.hu, miután a szállásadóval szomszédos ingatlan tulajdonosa, Dezső László azzal kereste meg a szerkesztőséget, hogy szerintük még most is fennáll a jogsértés. Az emeleti teraszról leszerelt kamerát ugyanis a belső udvaron helyezték el.

"Erre a belső udvaron jelenleg is működő kamerára egy szállóvendég hívta fel a figyelmünket. Most is olyan távolságban van az ingatlanunktól, hogy az ott folytatott beszélgetéseket rögzíteni képes" – mondta Dezső László.

A balatoni napozóstégtől pár méterre felállított kamera látószögébe immár a szálláshely udvari jacuzzija és dézsafürdője került be. Így minden ott történő, – vendégek közötti – beszélgetésről is kristálytisztán kivehető felvételt tud készíteni.

Várjuk a híreket az ügy folytatásáról. Remélhetőleg addig sem sérülnek a vendégek személyiségi jogai és érdekei. 

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek