A munkája a hobbija: már 178 országban járt a magyar újságíró

A Sopronban született Dr. Kiss Róbert Richárd, Prima Primissima-díjas turisztikai szakember sorsát egy gyermekkori utazás pecsételte meg, ekkor köteleződött el az utazások iránt. Az elmúlt években számos könyvet írt ebben a témában, és több turisztikai jellegű műsor is az ő nevéhez fűződik.

Kiss Róbert Richárd, Prima Primissima-díjas turisztikai szakemberForrás: kissrobertrichard.com

"Az utazás iránti szenvedélyem 1978-ban indult, ebben az évben határoztuk el szüleimmel, hogy meglátogatjuk Svájcban élő nagybátyámat. Kalandosra sikeredett, Ausztrián és az NSZK-n keresztül, úttalan utakon jutottunk el Svájcba. Az ott tartózkodásunk alatt döbbentem rá arra, hogy a világ másmilyen mint amilyennek én elképzeltem és amilyet itthon megszoktunk. A szüleimet rávettem arra, hogy menjünk minél többet, együtt fedezzük fel a különböző kultúrák kínálta világot" - elevenítette fel a kezdeteket a kisalföld.hu cikkében.

A munkájának köszönhetően a világ 178 országában járt már, és nagyon hálás a sorsnak, hogy azzal keresi a kenyerét, ami a szenvedélye, a hobbja.

Vasárnap délelőttönként Kiss Róbert Richárd magyarországi településekre invitálja a hallgatókat, ahol a táj természeti adottságait, nevezetességeit vagy ételeit mutatja be.

Rádióműsorában hazai kistelepülések szépségeit, érdekességeit mutatja be saját személyes élményei alapján, hogy vonzó úti céllá váljanak, és rádöbbenjünk arra, hogy nem kell külföldre mennünk a csodákért. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek