Kiválasztották a világ legjobb látnivalóit, az első két helyezettől leesett az állunk

A poggyásztárolásra specializálódott Stasher rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát, amiből az első négy helyen európai célpont szerepel. A Stasher a Google-értékelések, a szállások minősége, a repülőterek közelsége, a turisták biztonsága és a TikTok alapján rangsorolt – írja a hamuesgyemant.hu az euronews.com cikke alapján. Mutatjuk a sorrendet a negyediktől az első helyezettig, hogy még izgalmasabb legyen. 

4. Plaza de España, Sevilla, Spanyolország

Teljesen érthető a választás, hiszen valóban lenyűgöző térről van szó, amelyet kormányépületek és tornyok szegélyeznek, illetve egy nagy szökőkút is található itt.

A hatalmas és csodás Plaza de EspanaForrás: Joan Oger / Unsplash

Az épületek tövében 52 csempézett fülke sorakozik, amelyek Spanyolország tartományait ábrázolják. A tér közterület, ezért ingyenesen látogatható a turisták számára.

3. Kék Lagúna, Izland

Sokszor írtunk már Izland legismertebb szabadtéri fürdőjéről, a Blue Lagoonról, azaz a Kék Lagúnáról, amelynek ásványi anyagokban gazdag vizében évente körülbelül egymillió ember mártózik meg.

A világ egyik legkülönlegesebb szabadtéri fürdője, a Kék LagúnaForrás: Shutterstock.com / Bhushan Raj Timla

A medence annak ellenére kedvelt turisztikai célpont, hogy nem természeti jelenség, hiszen a fürdőt a közeli geotermikus erőmű melléktermékével töltik fel.

2. Disneyland, Párizs, Franciaország

Bár sokak szerint a párizsi Disneyland a „Föld legboldogabb helye", meglepődtünk, hogy a világ legjobb látnivalóinak listáján egészen a 2. helyig jutott.

Itt biztosan nem lehet unatkozniForrás: Flickr.com

Aki örömmel eltöltene itt egy napot, annak minimum 63 eurós árral kell számolnia.

1. Országház, Budapest, Magyarország

Amennyire meglepődtünk a 2. helyezetten – kicsit negatív értelemben – annyira meglepődtünk és örülünk, az első helynek.

Turista a Parlament előttForrás: Shutterstock / Készítette: frantic00

Bár rengeteg szép látnivaló van a világban, a Parlamentünk épülete valóban lenyűgöző, amelyhez a környezete, azaz a Duna látványa még inkább hozzátesz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek