Galéria a világ legizgalmasabb parlamenti épületeiről - levezetés a választási izgalmak közepette

Mindössze négy évente egyszer van ilyen nap, mint ez a mai. Érthető, hogy ilyenkor mindenki a választási eredményeken izgul, ezért megpróbáltunk mi is kapcsolódni a témához, persze amennyire egy utazási magazin kereteibe belefér. A legizgalmasabb parlamenti épületek közül gyűjtöttünk össze néhányat: lapozgassátok a galériánkat, ha már túlfeszültek az idegeitek, használjátok levezetésként, stresszoldásként, kikapcsolódáskét! 

India parlamentje, Gandhi elmélkedő szobrával. Kattints a képre, galéria nyílik belőle!Forrás: PIYAL BHATTACHARYA / THE TIMES OF INDIA / THE TIMES OF INDIA VIA AFP

Mi is meglepődtünk, mennyire izgalmas és sokszínű a felhozatal. Találtunk pagodaszerű buddhista parlamentet, tengerparti luxushotelhez hasonló törvényhozási épületet, hófehér falú, zöld kupolás mesebeli kastélyt, és persze az örök klasszikusok közül is beválogattunk néhányat. Aminek pedig különösen örültünk, hogy a mi, Steindl Imre-tervezte neogótikus országházunk szerepelt az Independent legszebb parlamentekről szóló top 10-es listájában; sőt mi tőbb, a mi parlamentünket választották címlapképnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek