Kockásfülű nyúl, csipketerítő és Parlament, ilyen a magyar lofi lány szobája

Mikor a Reddit-en felbukkantak az első lofi lányos képek, még nem tulajdonítottunk a dolognak nagy figyelmet. De aztán megjelent egy kedves és kifejezetten pozitív visszhangot kiváltó magyar változat. Az egész akkor kezdődött, amikor a CilledCow nevű YouTube csatorna kitett egy illusztrációt az egyik lo-fi (tanuláshoz összeállított instrumentális zenei mix) videójához. A képen egy jegyzetei fölé hajoló, zenét hallgató diáklány rajza látható.

A ChilledCow csatorna eredeti képeForrás: Youtube.com / Juan Pablo Machado

Az első és eredeti kép illusztrációját és animációját Juan Pablo Machado készítette; a háttérben Lyon városának egy részlete látszik a szitáló esőben. Az ablakpárkányon macska üldögél, a polcon könyvek, naptár, az asztalon pedig egy iskolás lány mindennapi dolgai - derült ki Marccolo Reddit oldalának hozzászólásaiból.

A YouTube csatorna hallgatói közül egy Marccolo becenévre hallgató Reddit felhasználónak annyira megtetszett az illusztráció, hogy újrarajzolta a lányt, de ezúttal áthelyezte egy romániai szoba közegébe. A lány ruhája és a szoba is a román kultúrát, valamint a mindennapokat tükrözi, az ablakban pedig Nagyszeben látképe látható.

Marccolo ezután kihívást intézett más művészekhez is, hogy készítsék el a saját országukra, városukra jellemző lofi képüket. Ennek az eredménye lett a magyar változat is, ahol az ablakon kitekintve a Parlamentre látunk rá. A polcon magyar írók és költők kötetei sorakoznak, de ott van a nagyi csipketerítője, a kerámia mókus, a kutyusos fémpersely, a focilabda és az elmaradhatatlan szobai futóka is.

A magyar változatForrás: Reddit.com / oliviaisarobot

Az asztalon a Rubi-kocka mellett Kockásfülű nyúl üldögél, a naptárról pedig a matyó hímzés motívuma köszön vissza; és persze a golyóstollról se feledkezzünk meg, ami apró részlet, de mégis ott van.

A kihívást elfogadóktól érkeztek képek Olaszországból, Csehországból, Dániából, Bosznia-Hercegovinából és Görögországból is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek