Új kiállítással nyit a felújított Esterházy-kastély Tatán

A mai napon adták át a megújult tatai Esterházy-kastélyt, melynek műemlék épületében A béke szigete című, interaktív tárlatot is megtekinthetik az érdeklődők. A NÖF Nonprofit Kft. által koordinált Nemzeti Kastélyprogram keretében elsőként megnyíló kastély Tata turizmusának és kulturális életének új, méltó helyszínt biztosít - olvasható a NÖF Facebook-oldalán. Mint az intézmény honlapjáról kiderül, a kastély holnaptól már látogatható.

A tatai Esterházy-kastélyForrás: facebook.com/nofnkft

Eredetileg decemberre tervezték a nyitást, de akkor a járvány miatt el kellett halasztani. Mint írják, a tatai Öreg-tó partján, a vár szomszédságában álló, késő barokk Esterházy-kastély régi szépségét visszanyerve megújult kiállítási tartalommal várja a látogatókat. A Béke-szigete elnevezésű, élményalapú tárlat a grófi család hétköznapjait és nemzetközi jelentőségét mutatja be. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak múltjáról. Látható lesz többek között egy különleges bölcső, a kékcsempés grófnői fürdőszoba is.

Az épület egykor több jelentős diplomáciai eseménynek is otthont adott, ez a szellemiség ma is kiemelt rangot kölcsönöz a műemléképületben tartott rendezvényeknek. A felújítást és fejlesztést követően, melynek során egy titkos pinceajtóra is rábukkantak, a kastély főépülete, díszudvara és parkja színvonalas rendezvényhelyszínné vált.

Az épületben kialakított Szalon Kávézó az elegáns vendégfogadás hangulatát hivatott megidézni: egy szeletet és egy cseppet abból a miliőből, amely a kastély egykori lakóit és vendégeit ölelte körül. A belépőjegy nélkül is látogatható kávézóban érdemes megkóstolni az Esterházy-tortát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek