Olyan madarat filmeztek le itthon, amelyről nem is sejtettük, hogy létezik

  Sorra bukkannak fel hazánkban a különleges és ritka madarak, amelyekről alig győzünk beszámolni, mégis örömmel tesszük. Hogy csak néhányat említsünk az utóbbi "fogásokból": széki lilét láttak a Kiskunsági Nemzeti Park területén, amelynek országos állománya a 10 párt sem éri el, de trombitás sivatagipintyet is fotóztak Akasztó mellett, holott itthon korábban még sosem észlelték ezt a fajt. A szomorú sorsú barátkeselyűről is írtunk, amelynek egyede 90 év után volt újra látható hazánkban, de sajnos lelőtték. Most pedig a nyugat.hu cikkében egy olvasó igencsak különleges rigó-testvérpárra kapta fel a fejét Vasszécsenyben. A páros egyike a már jól megszokott sötét színű, a másik viszont hófehér! Hófehér színű feketerigó? Ezek szerint ilyen is létezik, és a saját szemükkel is meggyőződhetnek róla.

  A nagy különbség a madarakat egyáltalán nem zavarta, önfeledten ugrándoztak és próbálgatták a szárnyaikat. A felvétel készítője azt nyilatkozta, hogy egész nap lelkesen figyelte őket, de elég nehéz volt lefilmeznie az apróságokat, mert egy percre sem álltak meg. Ez persze jó dolog, hiszen azt jelenti, teljesen egészségesek és mint mondta, szerencsére egész jól repülnek már, így egyre kevésbé számítanak könnyű prédának. (Címlapfotó: Youtube.com).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek