Az ébredő természet szépségeivel nyílik Mórahalom új tulipánkertje

Áprilisban nyitja meg kapuit a mórahalmi TulipGarden, mely a Magyarországon 3 éve működő franchise-rendszerhez csatlakozik. Hasonló kertek találhatók többek között a Balatonnál, a Tisza-tónál és Cegléden.

A kép illusztrációForrás: Free-Photos/pixabay.com

A Mórahalom határában, a Röszkei úton, a Bivalyrezervátum szomszédságában található kertben nem kell belépőt fizetni, a színpompás tulipánmezőn remek fotókat lehet készíteni, ráadásul szüretelésre is lesz lehetőség, a helyszínen ehhez metszőolló, és kosár is kölcsönzhető. A hely kutyabarát.

A tulipán a tavasz egyik legkedveltebb, legváltozatosabb dísznövénye, ezért is esett a választás erre a liliomfélére. Az Alba Milagro Hungary Kft. 2020-ban költözött Mórahalomra és mindenképpen a város életének hasznos szereplőjévé szeretne válni, ezért is kezdeményezte a várossal karöltve a mórahalmi kert létrehozását, mely megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak.

A kertben hosszú távon olyan közösségi teret szeretnének kialakítani, amely lehetőséget biztosít a helyi kézműves értékek bemutatására is. A kert a tervek szerint szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig áll nyitva, május 2-ig - derül ki Mórahalom oldaláról.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek