Amszterdam tulipán fesztiválja a belvárosba költözött

Sajnos a Lisse városka mellett található híres tulipánpark, a Keukenhof továbbra sem tud kinyitni a látogatók előtt. Már vagy egy éve tervezik a március 20-i nyitást, de a végén 10 nappal a nyitás előtt hírt kaptak arról, hogy a kormány mégsem engedélyezi a park látogatását.

Ahova csak lehet tulipánt ültettekForrás: ANP via AFP/Robin Van Lonkhuijsen

Így továbbra is csak online és a TV közvetítéseken keresztül lehet megnézni a park virágbaborulását, pont úgy, mint egy éve tavasszal, amiről anno itt a Travelo oldalán is beszámoltunk.

Viszont a jó hír az, hogy nem csak a Keukenhof területén lehet megcsodálni a csodaszép tavaszi virágokat. 2015 óta Saskia Albrecht holland tájépítész kezdeményezésére minden évben megrendezik a Tulipánfesztivál Amszterdam elnevezésű eseményt.

Forrás: ANP via AFP/Robin Van Lonkhuijsen

Ez pedig azt jelenti, hogy április 1-től április 30-ig a belváros virágba borul és 85 különböző helyszínen találhatunk valamilyen virágos kompozíciót. Idéne a legtöbb kép a hatalmas cserepekbe ültetett tulipánokról készült.

Forrás: ANP via AFP/Robin Van Lonkhuijsen

Amint a fesztivál honlapján és Facebook oldalán is olvasható, az esemény ideje alatt a város múzeumainak és hoteljeinek a kertjei is virágba borulnak, illetve a fontosabb intézmények kertjei és a város különböző kerületei is. A legtöbb helyre ingyen be lehet menni nézegetni, betartva az előírt távolságot és maszkot viselve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek