Áprilisban 258 000 tulipán bont szirmot Kőröshegyen, aminek mi is a tanúi lehetünk

Tulipánszürettel várják a látogatókat a Balaton déli partján, Kőröshegyen a tervek szerint 2021. április 8-tól 18-ig minden nap 9 és 17 óra között. Az időpont még változhat az időjárás és a virágzás függvényében. Ugyanakkor a csodálatos látvány miatt már most érdemes beírni a naptárba, és figyelemmel követni a legfrissebb információkat.

Forrás: Kőröshegyi Levendulás/Facebook

A tavalyi összefogásnak köszönhetően idén áprilisban körülbelül 258 000 tulipán bont szirmot Kőröshegyen. Erre az alkalomra megnyitják a Levenduás Ajándékboltot, és remélhetőleg a virágos kertjüket is, ahol a vendégek saját kezűleg, szabadtéren, biztonságos keretek között szedhetik majd le a legszebb tulipánokat.

Bár a helyzet még bizonytalan, a szabadtéri gazdaság dolgozói reménnyel várják az eseményt a hatályos jogszabályok szerint. A lehető legbiztonságosabb vásárláshoz biztosítják a kézfertőtlenítőt és a kézmosópontot, a hatalmas nyitott területen pedig gyerekjáték lehet a távolságtartás. Idén a szokásos programok (kézműves foglalkozás, csokorkötő sátor, kisállat simogató) sajnos elmaradnak, csak virág szedhető.

Forrás: Kőröshegyi Levendulás/Facebook

További fontos tudnivalók

♦ A házirend szerint csak maszkban lehet a területre belépni. Akinek nincs, az a helyszínen is be tudja szerezni. A bejáratnál kézmosó pont, az asztalokon pumpás kézfertőtlenítő is a vendégek rendelkezésére áll. Fokozottan kérnek mindenkit, hogy csak azt a terméket érintsék meg, melyet szeretnének megvásárolni, illetve javasolt a 1,5-2 méteres távolságot is betartani egymás között!
♦ A bevezető út két hatalmas, összesen kb. 600 férőhelyes parkolóhoz vezet, melyek épp a bejáratnál találhatók. 
♦ A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel, ezért ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni.
♦Kutyabarát birtokként a pórázon vezetett négylábú vendégeket is várják.
♦ Palánták és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek az ajándékboltban vásárolhatók.
♦ Nem tudják garantálni, hogy mindenkinek jut virág, de mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél több ember otthonát díszíthesse kőröshegyi tulipán.
♦ Megközelítés: Budapest ~125 km | Siófok ~25 km | Balatonföldvár ~2,5 km Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny murvás út végén találják a gazdaságot és a parkolókat. További információkat az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek