Romantikus mini kuckók azoknak, akik a szerelmesek napját a világtól távol, de egymáshoz közel töltenék

Egy hónap múlva lesz hivatalosan a szerelmesek napja, azaz Bálint nap. Vannak, akik komolyan veszik, és virággal vagy más aprósággal lepik meg kedvesüket, mások viszont úgy tartják, hogy ez csak egy új divat, és nem törődnek a dátummal. Az való igaz, hogy a szeretetet nem csak egyetlen napon kell kimutatni, de ha mégis szeretne a jeles nap környékén néhány napot a párjával tölteni, erre is tudunk néhány tökéletes helyszínt mutatni. A cikk írásakor ugyan még szigorúak a járványügyi rendelkezések, de nagyon reménykedünk benne, hogy ez hamarosan változni fog – akkor pedig nagyon jól fog jönni egy előre lefoglalt szálláshely.

Catherine's Cottages

A hely honlapját böngészve nem csupán barátságos kuckókat találunk, sokkal többről van itt szó. Catherine, a hely tulajdonosa és névadója Charles Dickens ükonokája. Hogy miként kerül egy világirodalmi nagyság leszármazottja a magyar Csákberénybe, hogy ott aztán otthonos szállások házigazdájaként teljesedjen ki? Erről, a család és a hely történetéről is mindent megtudhatunk a honlapról.

Sugar Hill CottageForrás: Catherine's Cottages

A Vértes déli lejtőin, több átalakított kis présház jelenti a birtokot, és bár már most is nagyon szép a választék, még mindig folyamatosan szépül és bővül a hely. Így például a Kis Alma vendégházban, melyet négy személynek ajánlanak, és amelyben új medence lesz május környékén; míg a hatszemélyes Sipos vendégházban már áprilistól működni fog a privát szauna.

Pároknak elsősorban az Eco, a Józsi és a Sugar Mill vendégház felel meg leginkább, mivel ezek kétszemélyes kis kuckók. Az utóbbiról egyenesen azt írják, hogy ez a kínálat legromantikusabb szálláshelye, mely a Karib-térség napfényes hangulatát hozza el ide hozzánk – csupán egyórányi autóútra Budapesttől.

Naphegy Vendégház

Zebegényben, azaz a Dunakanyarban mindig jó megpihenni és feltöltődni – ebban a korábbi cikkünkben nem is egy szálláshelyet ajánlottunk erről a környékről. A Naphegy-Vendégház a Duna Ipoly Nemzeti Park területén bújik meg a fák között, igazi oltalmat nyújtó menedék az ide érkezőknek. A szálláshely kutyabarát, így négylábú barátot is vihetünk magunkkal a házba.

Forrás: Naphegy Vendégház

A nyitott belső tereket dél-kelet ázsiai bútorokkal rendezték be, mindenhol természetes anyagokat és színeket használtak. Nagyon lágyak, visszafogottak a formák, a hangulat, az árnyalatok, így a ház inspirál és nyugalmat is ad egyben. Hűvös, hideg időben a kandalló mellett lehet átmelegedni, de a szaunában is kiengedhetjük magunkból a feszültséget – mindezt pedig erdőre nyíló kilátással tehetjük. A Naphegy Vendégház honlapján nagyon sok fotót lehet még találni a házról, ugyanitt lehet böngészni szabad időpontok után is.

Noszvaj Mini

Ez a tökéletes búvóhely azoknak a pároknak, akik egy együtt töltött hétvégén egymás közelségére vágynak a legjobban. A szoros emberfogás időnként nagyon jól tud esni, és még a nem éppen tegnap összejött házasoknak is nagyot dob a kapcsolatán egy ehhez hasonló, valóban intim légkört teremtő szálláshely. A Noszvaj Mini névre hallgató kuckó ugyanis egy tiny house, magyarosan egy kulipintyó, azaz egy olyan apró házikó, ahol minimális négyzetméteren van megteremtve minden, ami az élethez nélkülözhetetlen.

Forrás: Erdei Kisház

Van például egy fürdődézsa a ház előtti teraszon, de ugyanitt le lehet ülni egy kis asztal mellé esténként, vagy az ébredő tavaszt figyelni reggelenként, ha épp akkor visz arra a jószerencsénk. A házban van egy kényelmes méretű ágy, egy pici, de modern fürdő, és még egy felszerelt konyha is kávégéppel. Már csak be kell vackolni olvasni, Netflixet bújni, vagy épp egymást bogarászni, ahogy épp jól esik. Ezen a linken lehet lefoglalni a kuckót, de érdemes megnézni az Erdei Kisházat is, ha a családdal is szeretnének visszatérni később (és valószínű, hogy így lesz).

Lombházak és Kilátó Torony

Ismét Noszvaj környékén járunk, de ezúttal nem egy pici, romantikus kuckót mutatunk, hanem olyan szálláshelyeket, melyekben a fák lombja között ébredhetnek. Ezek a magasba nyúló Lombházak kifejezetten pároknak készültek, méghozzá luxuskivitelben. A családi nyaralás más lapra tartozik, ide tényleg úgy kell érkezni, hogy senki és semmi ne vonja el a figyelmet a másikról és a nem mindennapi helyszínről.

Forrás: TreeHouses

A Lombházakat minimum két éjszakára lehet lefoglalni a honlapon, de ennyi kell is, hát nem? A vendéglátók pedig nagyon kitalálták az egészet, mert nemcsak kétszemélyes jakuzzi van minden panorámás teraszon, hanem minibár, HD tévé és konyha, sőt, a reggelit minden nap frissen hozzák a házhoz, és akkor lehet kiballagni érte, amikor épp nekünk alkalmas. A lombházakon kívül foglalható valamelyik Kilátó Toronyban lévő szoba is: itt tízméteres magasságban lévő tetőteraszon lehet pezsgőfürdőzni édes kettesben.

Patóhegyi Borházfalu

Petrikeresztúr szőlőhegyén, a Zalai-dombságban hat régi borospincéből alakítottak ki kellemes kis apartman házakat. Van a házak között két négyszemélyes, kettő olyan, amelyik kettő és négy vendég fogadására is alkalmas, illetve kettő olyan is, amelyek párok fogadására ideálisak. 

MókuslakForrás: Patóhegyi Borház

Ez utóbbiak, vagyis a Mókuslak és az Almafás ház is tökéletesen fel van szerelve mindennel, azaz található bennük amerikai konyha a főzéshez szükséges eszközökkel, franciaágyas hálószoba, fürdőszoba és egy-egy fedett kerti terasz is.

A házakban cserépkályha ontja a meleget, de a fürdőben van villanyradiátor is a nagyobb komfort kedvéért. A Mókuslak egy picit modernebb hangulatú kuckó, míg az Almafás ház amolyan pöttyös bögrés, otthonos zug, ahol kényelmesen oda lehet kucorodni hűvös időben a kályha oldalába. Ha több részletre is kíváncsi, akkor kattintson erre a linkre.

Wood House

Kimondottan párok számára álmodták meg az erdő közepén álló kis házikót a mátrai Parádóhután. Képzeljenek el egy kicsi házat, ahol emeletről nem is igazán beszélhetünk, inkább csak alvókuckóról. Egy kicsit olyan az egész, mint egy nagyobbacska sátor, csak persze sokkal, de sokkal kényelmesebb.

Forrás: Wood House

A méretek egyébként nagyon csalókák, mert akármilyen pici is a ház, tényleg minden megvan benne: egy felszerelt konyha, egy igazán kellemes fürdőszoba, ahol öröm felfrissülni és átmelegedni, egy csinos nappali, és persze a felső szint, ami egyszerűen tökéletes hely az összebújáshoz.

A kivitelezéskor nagyon odafigyeltek a környezettudatosságra, és ezt folyamatosan szem előtt tartják olyan részleteknél is, mint például a csomagolásmentes LUSH zuhanybombák esetében, melyet az ideérkező párok ajándékba kapnak. A ház mellett van egy kis terasz is, ahol nagyon jól tud esni egy hosszú beszélgetés, vagy épp az a nagy, közös csönd, ami nem elválaszt, hanem összeköt. Érdekli a hely? Minden részletet megtalál a szállás honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek