Ezekből az otthonos kis faházakból nyílik a legszebb kilátás a Dunakanyarra

A Dunakanyar akkor is nagyon szép, ha csak úgy a vízparton barangol az ember, hát még ha egy picit magasabbról látunk rá a tájra. Egész évben meg tudjuk indokolni, hogy miért kell épp most oda utaznunk, és ez ősszel sincs másképp, amikor megszínesednek az erdők és reggelenként pára úszik a fák között. A hangulatot sokféleképpen el lehet kapni, de szerintünk a lehető legjobb megoldás egy faház. Most például csupa olyan helyet mutatunk, amelyek szívmelengetőek, barátságosak és otthonosak – és a kilátás az ablakból olyan, hogy nem is kell több magyarázat arra, hogy miért akarunk télen, aztán tavasszal és nyáron is visszajönni ide.

Mesebeli Vendégház

Kismaros-Börzsönyligeten az erdőben lapul meg a Mesebeli Vendégház. Tökéletes helyen van, mivel közel van ugyan a falu, mégis teljes nyugalom lengi körbe a házikót. Aszfaltozott út vezet el az épületig, de nagyon sok túraútvonal is elhalad mellette: el lehet például ballagni Zebegénybe egy ösvényen, egy másik útvonal pedig forrásokat és patakmedret érintve tart a Nagybörzsönybe, de csak néhány percre van például a Királyréti Erdei Kisvasút is.

Forrás: Mesebeli Vendégáz

Kisebb társaságoknak, vagy családoknak is remek a ház, ahol egy franciaágyon, két kihúzható kanapén és a galérián lehet aludni, jó időben pedig lehet egy nagyot heverészni a kertbe kiakasztott függőágyakban is.

Forrás: Mesebeli vendégáz

A házban egybenyílnak a terek, csak a fürdőszoba zárható, így tényleg azoknak való a hely, akik azért jönnek ide, hogy együtt töltsék az időt. A faházhoz egy kellemes terasz is tartozik, ahova jó időben ki lehet ülni enni, vagy akár esténként itt lehet egy nagy nevetős beszélgetéssel lezárni a napot. Minden fontos infót megtalál a vendégház honlapján, itt akár rögtön le is foglalhatja a szállást.

Bohém Kabin

Szerintünk kifejezetten izgalmas kombináció az, ha egy faházhoz privát wellness is tartozik, mert így valahogy minden a helyére kerül. Az erdő, a természet, a táj, az elvonulás és a belső béke keresése, mellyel együtt jár a test pihentetése, felfrissítése, esetleg gyógyítása. Ez így nagyon szép kerek, és a Bohém Kabinban mindez lehetséges is. Az meg már csak a cseresznye a hab tetején, hogy a Duna-part is nagyjából egy kőhajításnyira van innen.

Forrás: Bohém Kabin

Képzeljenek el egy cserépkályhával fűthető, de modern kényelemmel berendezett faházat, mely pont akkora, hogy mindenkinek legyen benne egy kis zug, ahova elvonulhat – például abba a kockás pléddel letakart fotelbe-, az ablakok mégis nagyok, hogy bőven áradjon befelé a természetes fény.

Forrás: Bohém Kabin

A barátságos hangulatot árasztó házikó pedig valami többet is tud, mivel saját sószobája, infraszaunája és dézsafürdője is van, méghozzá ott helyben, az épületen belül. Hogy egészen pontosak legyünk a hat személyes dézsa a ház mellett, annak közvetlen közelében található, és mivel fával fűthető, akár télen is megmártózhat benne a társaság. A Bohém Kabin oldalán még több hangulatos képet lehet nézegetni, illetve minden egyéb, a házzal kapcsolatos kérdésére is választ találhat itt.

Kerge Mókus

A neve alapján szerelem első hallásra a Nagymarosi házikó, ahol a kertben a fák tényleg tele vannak mókusokkal. A többi helyhez hasonlóan a panoráma innen is verhetetlen – az ágyból lehet látni a visegrádi várat és a Dunát -, és nekünk már önmagában ez is eladná a helyet. No meg a mókusok.

De azért nem állunk meg itt. Mert ezt a házat önmagáért is nagyon lehet szeretni. Egy zsákutca legutolsó épülete, így semmi nyüzsgés nincs körülötte.

Forrás: Kerge Mókus

Kívül-belül felújították, és úgy rendezték be, mintha valaki ott lakna, csak hétvégére kölcsönadná nekünk az otthonát. Nincsenek felesleges sallangok, ám az egész hangulat olyan, hogy azt már nem kell „belakni", készen kapjuk ezt a jó érzést. Két hálószoba van, az egyikben francia ágy, a másikban emeletes ágy, plusz egy kis nappali, fürdő és egy teljesen felszerelt konyha vár ránk. 

Forrás: Kerge Mókus

Be is lehet vackolni, ha valakinek nem kell semmi más, csak egy hely, ahova elbújhat, de kirándulni is indulhatunk innen: a falu központját 10-15 perces sétával érjük el, de a ház környékén is vezetnek ösvények kilátópontokhoz, ahonnan a Szentendrei-sziget csúcsát, a Dunát és a Börzsönyt lehet megcsodálni. A képek is önmagukért beszélnek, de ha ennél többet is szeretnének megtudni, ezen a linken mindent megtalálnak.

Odu House Vendégház

Egy icipicit kilóg a sorból a verőcei Odu House Vendégház, mert ebben az esetben nem egy klasszikus faházról van szó. Első ránézésre azonban tökéletesen hozza egy faház minden erényét, és persze az is közrejátszik a hasonlóságban, hogy az emeleti részt kívülről is fával borították, így az épület még inkább besimul a tájba.

Az már apró műhelytitok, hogy valójában az emeleti rész eredetileg csehszlovák panelekből épült faház volt, amit jó ízléssel hoztak helyre, így alakult ki a jelenlegi külső.

Forrás: ODU House - Verőce/Facebook

Az Odu kuckós és barátságos, de úgy, hogy közben kényelmesen elférnek benne akár tizenegyen is. Két különálló franciaágyas szobát találunk benne, a többi vendég pedig kanapékon, vagy épített padokon tud aludni. Ez utóbbi egyébként annyira jól van kitalálva – nézzék csak ezt a panorámát -, hogy könnyen lehet, hogy többen választják majd ezeket a nem mindennapi fekhelyeket. A légkondicionált vendégháznak jól felszerelt konyhája van, de lehet a kertben is sütögetni.

Forrás: ODU House - Verőce/Facebook

Bár védett kis zugban, a fák között bújik meg a házikó, a falu központjáig vagy épp a Duna-partig csak 15 percet kell sétálni. De persze nem kötelező kimozdulni, ha valaki nem akar - mi a legszívesebben egy puha pokrócba bugyolálva teáznánk egész nap a teraszon, vagy valamelyik ablak alatti padon pihenve, mert a kilátást innen valószínűleg nagyon nehéz elunni. Ha megtetszett a hely, az Odu House honlapján lehet bővebben is olvasni a házról.

Kiskalács Vendégház

A többi házikóhoz hasonlóan a Kiskalács is a fák ölelésében bújik meg, és mivel nem túl nagy, ez is inkább azoknak való, akik a meghitt együttlétet keresik. Kimaros-Börzsönyligeten az erdő szélén álldogál szinte észrevétlenül – valóban, egészen olyan, mintha a táj része lenne.

Forrás: Kiskalács vendégház/Facebook

Az 50 négyzetméteres vendégház emeleti részén két hálószoba van franciaágyakkal, de a földszinten is lehet aludni, egy kihúzható kanapén. Itt lent van a konyha, a fürdőszoba és a nappali is. Látják a kutyust a képen? Nem véletlenül maradt rajta, ugyanis a házikóba lehet hozni háziállatot is, ha valakinél épp úgy jön ki a lépés.

Forrás: Kiskalács vendégház/Facebook

Ez is barátságos kis zug, de nomád körülményekről itt sem beszélhetünk. Hogy mást ne mondjunk, a konyhában Nespresso gépen lehet lefőzni a reggeli kávét (tejhabosító is van!), van a házban wifi, Bluetooth-os hangszóró, és ha nem jön össze a kinti sütögetés, akkor ott az elektromos asztali grill. És igen, melengető cserépkályha és kandalló is van a házban – mi többet kívánhatnánk ilyenkor késő ősszel? A Kiskalács honlapját ide kattintva böngészhetik.

Zöld Kabin

A Dunakanyar első hivatalos kiskabinjaként bemutatkozó kismarosi Zöld Kabin valóban nem nagy, bár ez semmit nem von le az értékéből. Először is, a 40 négyzetméter nem olyan kicsi, főleg, ha nem nagy társaság érkezik, másrészt mekkora vagányság az, hogy ehhez a 40 négyzetméterhez még ráadásként egy 50 négyzetméteres terasz is tartozik?

Forrás: Zöld Kabin

De nem akármilyen ám, merthogy üvegház is van a teraszon, amit akkor is jó használni, ha hűvös van, esik az eső, esetleg nagy pelyhekben hull a hó.

Forrás: Zöld Kabin

A hálószobában ketten férnek el, plusz még ketten a nappaliban, ehhez jön a kis konyha, meg persze a fürdő. Fűtés természetesen itt is van: minden helyiségben található egy elektromos fűtőpanel, de egy elektromos kandallót is betettek a hangulat kedvéért, a fázósoknak pedig melegítő lepedő is jár. A wifi itt is pörög, ha valakiben épp az az elvetemült ötlet merül fel, hogy milyen jó is lenne egy ilyen helyen kipróbálni a home office-t. Minden mást itt lehet elolvasni a Zöld Kabinról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek