Ezek az eldugott, hegyi szálláshelyek mindenkit új energiákkal töltenek fel télen

A pihenést nem egyformán képzeljük el. Van, aki lazításképp hegyet mászik, más térdig koptatja a lábát kedvenc nagyvárosának utcáin, és olyan is akad, aki egész nap egy folyóparton ül a horgászbotja mellett. A cikkben szereplő helyszínek is csak egy tekintetben egyformák: a hegyek és a téli erdő közelsége miatt. Csupa olyan szálláshelyet mutatunk most önöknek, melyek az erdő közepén, teljes nyugalmat biztosítanak a pihenni vágyóknak, csakhogy ezt különböző módon teszik. Valahol a wifi- és tévémentesség, máshol épp a tűpontos képet adó HD tévé és a Netflix adja meg azt a pluszt, ami miatt a vendégek magukénak érezhetik a helyet.

EzerErdő Vendégház

Egerbakta egy kis utcájának végében bújik meg az EzerErdő Vendégház – mögötte és mellette pedig ott az erdő. Egészen messzire el lehet barangolni az utca végén induló tanösvényen, de akár a kert végében is neki lehet indulni, hisz itt valójában nincs is - a szó hagyományos értelmében vett - kerítés.

A vendégház mindkét hálószobája úgy van tájolva, hogy a csupa üveg hátsó fal a fákra néz, így akár az ágyban heverve lehet figyelni a kinti világot vagy a hópelyhek csendes szállingózását. A szobák előtti kavicsos területen lévő padra is ki lehet ülni egy bögre teával vagy kávéval – mindkettő be van készítve a tökéletesen felszerelt kis teakonyhába, mely közösen használható helyisége a vendégeknek. A két kényelmes hálóhoz egy-egy fürdőszoba is tartozik.

Kattintson a képre, gazdag galéria nyílik belőle!Forrás: EzerErdő Vendégház

Egy kis tó is van a „kertben", melynek közepén egy apró fürdőház áll: ennek is üvegből van a tóra néző oldala, bent elektromos fűtés, plédek, társasjáték és kávé. A szálláson reggelit és vacsorát lehet kérni, de extraként akár egy délutáni teát vagy piknikkosarat is összekészítenek a vendégeknek. Mindezekről bővebben az EzerErdő honlapján olvashat.

Templomvölgy Resort

A Mátrakeresztesen működő butikhotel története egy kicsit szokatlan, és pont ettől izgalmas. Amikor a jelenlegi tulajdonosok megvásárolták, még katolikus templomként működött, noha eredetileg vadászháznak tervezték és használták. 

A három patak találkozásánál álló épület 2010 óta fogad ismét vendégeket, de télen egészen különös varázsa van. Fényei puhán világítanak a hideg estéken, nappal pedig teljes béke veszi körül. A mátraszentistváni sípark is közel van, mindössze tíz percnyire található a pálya – ezért a síbérletet is kedvezményesen kínálják ebben a resortban.

Forrás: Templomvölgy Resort

A hotelben hat darab kétágyas és egy kétszobás családi apartmant lehet foglalni. Az apró hotelnek saját étterme is van, ahol a szezonálisan változó étlapon szereplő fogásokhoz a környékről szerzik be a friss hozzávalókat. A reggelin kívül félpanziós vagy teljes ellátást is lehet kérni, a lehetőségekről a Templomvölgy Resort oldalán tájékozódhat.

A fák ölelése

Bükkaranyos nyaraló övezetében, Csárdaaranyoson áll a nem mindennapi nevű rönkház. „A fák ölelése" kívül-belül fenyőillatú: maga a ház kézi ácsmunkával készült erdélyi borovi fenyőből, míg az épületet kívülről is susogó fenyőerdő öleli körbe. Minden otthonos, kuckós – és fából készült.

Forrás: A fák ölelése

Kint azonban nemcsak egy plédbe csavarva lehet leülni, és feloldódni a fák illatában és nyugalmában – van ugyanis egy kis extra, egy kültéri jacuzzi is a ház mellett, ahol jó érzéssel merülhetünk nyakig a meleg vízben. A levegő páratlanul tiszta, jól eső érzés lehet kifújni a feszültséget, és ezzel a hűvös, friss levegőben megtölteni a tüdőnket. A ház kialakítását sem bonyolították túl, minden egyszerűségében szép a belső terekben is.

A kétszintes házban egyszerre nyolc vendéget tudnak fogadni, de az egész házat bérli, aki lefoglalja, vagyis, ha ketten érkeznek, akkor az egész az övék. Van egy barátságos alvókuckó a nappaliban is, ebből a szobából lehet kimenni a nagy teraszra. Van ugyan egy tévé, de ha valaki használni szeretné, akkor hoznia kell magával a néznivalót például egy pendriveon, mivel előfizetett csatornák és internet nincs a házban, pontosan azért, hogy valóban pihenni lehessen. Akinek tetszik ez a nyugalmat pártoló elgondolás, ezen a linken olvashat még többet a helyről.

Tornácos Vendégház

Börzsönyben, Szokolyán újították fel a tulajdonosok azt a 30-as években – vagy akár még korábban – épült parasztházat, amely valaha módos gazdák otthona volt. Ez utóbbinak köszönhető a ház központi helye is, mivel minden fontosabb közintézmény egy kőhajításnyira van. A ház megújult és modern kényelemmel lett berendezve, ám törekedtek arra is, hogy eredeti jellegét minél inkább megőrizze az épület. Így láthatók a gerendák a mennyezeten, és megmaradt a régi cserépkályha is – igaz, csak a hangulat miatt, mivel fűteni már nem lehet vele, de helyette „láthatatlan" falfűtést építettek ki a házban. Az ablakok hatalmas (és jól szigetelt) üvegfelületein bőven árad be a fény a lakótérbe, a konyhába és az étkezőbe, a világos burkolatoknak köszönhetően pedig még légiesebbé válik az összhatás.

Forrás: Tornácos Vendégház, Szokolya

A házban összesen három szoba és két fürdőszoba van, de természetesen egy nagy kert is tartozik hozzá. A ház honlapján sok apró részletről lehet olvasni, többek között arról is, hogy a ház mögötti domboldal gyümölcsfái alatt birkák is legelésznek – bár velük télen valószínűleg nem fogunk találkozni.

Vackorkert

Itt nem egy házról beszélünk, hanem rögtön négy különböző kis kuckóról. Mind különálló, jól felszerelt apartman, melyek méretükben egy kicsit eltérnek egymástól. A Homoktövis 48 m²-es, a Vadkörte, a Fagyöngy és az Aranyvessző 45 m²-es, tehát a különbség tényleg minimális. A két utóbbi, vagyis a Fagyöngy és az Aranyvessző esetében egy plusz opció is van, nagyobb társaságok számára egybe is lehet nyitni ezeket.

VadkörteForrás: Kovacs Gyorgyi/Vackorkert

A házigazdák itt is a természetre és a könyvekre szavaztak a tévé képernyője helyett, a házikókat pedig otthonos kényelemmel rendezték be. Sok olyan elem van a belső terekben, amitől olyan érzése támad az embernek, mintha a saját nyaralójában lenne – hangulatában ez a hely nagyon távol esik a nagy hotelek személytelen szállodai szobáitól. A Vackorkert honlapján és a fentebbi galériánkban még több képet nézegethet a házakról.

Forestside Resort

Parádóhután, a Mátrában található a házikó, mely tökéletes téli menedékhely lehet pároknak. A tulajdonosok egy negyvenéves épületet újítottak fel, és nagyon komolyan vették, hogy olyan legyen a végeredmény, ahol tényleg pihenni lehet. Ezért állítottak be egy kétszemélyes luxusjacuzzit a fák alá, a ház tövébe, és ezért készítik be az ajándék palack bort is érkezéskor. A bor és a jacuzzi nem véletlenül került egy mondatba, kell jobb hely a koccintásra?

Forrás: Forestside Resort

Persze, ha hideg szelek fújnak, akkor fel lehet bontani azt a palackot a fedett teraszon is, vagy akár bent, a látványkandalló mellett. Társasjáték és sakk is van a házban, ha épp az esik jól, de bele lehet lazulni egy filmes maratonba is, mivel Full HD Smart tévé van a nappaliban és a hálóban, ráadásként Netflix-előfizetéssel. A házikóban működik a wifi, a konyha mindennel felszerelt, még kávégéppel is. A szabad dátumokért a Forestside Resort honlapját lehet böngészni, a foglalással pedig nem érdemes sokat vacakolni, mert a helyek gyorsan fogynak.

Mountain Cottage

Szintén Parádóhután, a mátrai erdőben áll egy mini villa, mely a természet közelségét a luxus érzésével vegyíti. A hegyoldalban megbújó, patak parti ház kialakításakor fontos szempont volt a környezettudatosság és a helyi mesteremberek munkájának támogatása is. Itt 50 m²-es panorámateraszról lehet belefeledkezni a hegyek szépségébe és a téli erdő békés látványába, miközben akár az itt álló jacuzzi kellemesen meleg vizében is lazíthatunk.

Van még kép, kattintson!Forrás: Mountain Cottage

A konyha kicsi, de minden fontos kellék adott a főzéshez vagy egy melengető reggeli elkészítéséhez. A fürdőszoba tágas és kényelmes, luxus kádban lehet pihenni, vagy akár az infraszaunában kiengedni magunkból a felgyűlt feszültséget. Ráadásként pedig van a házban Full HD Smart tévé, Play Station2 és többféle játék is. Az összes lehetőségről a Mountain Cottage oldalán tájékozódhat, ahol további, utazásra késztető fotókat is talál a helyről. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek