A nyaralók örülhetnek, tartós hőség közeleg

Alig, hogy túljutott az ország a pár napig tartó lehűlésen és a helyenként komolyabb, viharokkal járó esőzésen, máris itt a Köpönyeg legfrissebb előrejelzése, amely arra figyelmeztet, hogy csütörtöktől ismét tartós hőséggel kell számolnunk.

A metorológiai előrejelzések szerint bár holnap hajnalban délnyugaton még előfordulhatnak záporok, zivatarok, később már egyre több napsütésre számíthatunk, amit leginkább csak a fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. Az időnként megélénkülő északkeleti szél olykor még jól is eshet, mert bár a Dunántúlon 30 fok alatti maximumokra lehet számítani, az ország többi részén inkább 32 Celsius fokot mutatnak majd a hőmérők, és különösen délkeleten lesz a legmelegebb.

Forrás: StarFlames / Pixabay

A forró augusztusi napsütést pénteken is csak kevés fátyolfelhő zavarja meg, a hétvégét bevezető napra pedig már országos hőséget jeleztek, szinte mindenhol 30 Celsius fok feletti csúcsértékkel. A hétvége egyébként összességében is a vízpartra készülőknek kedvez: szombaton és vasárnap is igazi strandidő ígérkezik, sok napsütéssel és 32-33°C körüli kánikulával.

És ez a kánikula még jövő hét első napján is megmarad, annak ellenére, hogy már gyakrabban növekednek meg a gomolyfelhők, amelyekből egy-egy zápor, zivatar is kipattanhat majd. Na, de addig is, ha tehetik, élvezzék a meleget hazai folyó- vagy tópartjainkon, vagy csomagolják össze a családot, és keressenek egy árnyasabb területet a pokrócaiknak a legközelebbi strandfürdőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek