Mutatjuk, melyik balatoni strand milyen minősítést kapott az idén

Idén is rangsorolták a balatoni strandokat, a megmérettetésre összesen 35 strand jelentkezett. A Kék Hullám Zászló versenyen ezúttal a gyenesdiási Diási Játéktrand kapta a legtöbb pontot.

Nyári hangulat a BalatononForrás: Pixabay / Készítette: ivabalk

A szervezők közleményéből kiderült, hogy az ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandon tűzhetik ki, négycsillagost 14, háromcsillagosat 3, kétcsillagosat pedig egy strand nyert el.

A Balatoni Turizmus Szövetség különdíjat ajánlott fel a legdinamikusabban fejlődő strandnak, mely idén a balatonedericsi Zöld Hullám strand lett. A Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja 2020. címet pedig a gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el.

A tó körüli megyék is díjakkal jutalmazták meg a saját partszakaszaik legjobb fürdőhelyeit: a Somogy Megyei Önkormányzat különdíját a fonyódi Bélatelepi Strand kapta, Veszprém Megyei Önkormányzat különdíja a Csopak Községi Strandhoz került, a Zala Megyei Önkormányzat különdíját a keszthelyi Libás Strand kapta - tudtuk meg a Balatoni Szövetség közleményéből.

Idén - az elmúlt évekhez hasonlóan - újra egytől öt csillagig kaptak értékelést a nevezett strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely színvonalát. A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát.

Figyelembe vették továbbá a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra, mint a pelenkázó, családi öltözők is odafigyeltek. Vizsgálták a strand vendéglátóhelyeinek kínálatát és egyéb szolgáltatásokat is: többek között a wi-fi elérhetőséget és az értékmegőrzőket. A strandok részletes rangsorát ide kattintva nézhetik meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek