Megszépítik Eger északi részét, és felújítják a Rác templomot

  Felújítják az egykori ifjúsági klubot, az extrém sportpályát, valamint az egyedi értékekkel rendelkező műemlék Rác templomot is Eger északi részén, a Szent Miklós városrészben. A bontási munkákat már elkezdték, ezt követően egy találkozóhelyet hoznak létre fákkal és padokkal, valamint új ingatlanrészeket építenek. Átalakítják a sportpályát, a rajta álló létesítményt pedig rámpákkal és más mobil eszközökkel szerelik fel – írja cikkében a Turizmus.com.

  Az egri Szent Miklós-templom, Görögkeleti Szerb templom, vagy helyi nevén a Rác templom a Vitkovics Mihály utca 30. szám alattForrás: Mentusz Károly / Turizmus

  A tervek szerint interaktív elemekkel bővítik a Rác templomot, megújul majd a fogadóépület, elvezetik a fedett műemléki lépcsőnél a csapadékvizet, valamint kertészeti munkákat is végeznek.

  De a felújítási program része az egykori extrém sportpálya és klub teljes rehabilitációja is, amely egyben egy közösségi park kialakításáról is szól. A tervezők ide egy olyan találkozóhelyet képzeltek el, ahol összejöhetnek majd a fiatalok, de a kisgyerekes családok és a nagyszülők is kényelmesen, hasznosan eltölthetik szabadidejüket az unokákkal együtt.

  A pályának fedett része is lesz, amit kedvezőtlen időjárás esetén is használhatnak majd a fiatalok. A pince az elképzelések szerint csapatépítő tréningekre és más rendezvények megtartására lesz alkalmas. A megmaradó épületszárnyban kerékpáros szaküzletet alakítanak ki, ahol kétkerekű járműveket kölcsönözhetnek, és kisebb szervíz munkákat is elvégezhetnek. Mindezt 2020-ra ígérik.

  Egerbe tervezik a hosszú hétvégéjüket? 

  Akkor indulás előtt olvassák el ezt a korábbi anyagunkat a városról! Azt például tudták, hogy a történelem egyik legfontosabb várát egy ideig mindenki arra használta, amire csak akarta? Vagy, hogy bazilikájának feldíszítése 120 évig, míg felépítése csupán öt évig tartott? És arról hallottak, hogy a város alatt egykor még óriások is laktak? Pedig, ha jó helyen keresik, megtalálják az ezekről szóló történeteket is! Addig pedig lapozgassák át az alábbi galériánkat!

  Forrás: Polyak Attila / Travelo

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!