Mozdonyba bújt a nyúl! Avagy húsvét a Vasúttörténeti Parkban

  A vasútmániások és a családosok is valószínűleg az egyik legjobb magyarországi múzeumnak tartják a Vasúttörténeti Parkot Budapesten (évi 100 ezer látogató nem tévedhet), szóval ők most örvendhetnek: a park az idei szezonra is kitárja kapuit. Nem is akárhogy, a MÁV közleménye szerint kétnapos fesztivállal, április 21-22-én.

  Természetesen lesz húsvéti nyuszikeresés, de a többi fontos programot is megtartják. Kiemelik a XII. Európai Kerti Vasutak Találkozóját, amit idén júniusra hoznak előre. Szeptember 7-8-án pedig Mozdony Matinét tartanak.

  No, de kanyarodjunk vissza a húsvéthoz. Rendhagyó hagyományőrző fesztivállal jelentkezik a park, a már említett nyuszikereséssel. Garantált ajándék jár annak, aki a park területén elrejtett összes nyúlalakút megleli, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet.

  Nyuszi a mozdonyban.Forrás: Vasúttörténeti Park/MÁV

  Lesz kreatív sarok, ahol tárcsát és kitűzőt lehet készíteni, műanyag tojást festeni és színezni, húsvéthétfőn pedig a nemezeléssel és gyertyaöntéssel is megismerkedhetnek a családok. A húsvéti kosárfonás pedig alapvetés, de azért megemlítjük.

  Előadások is lesznek: hétfőn a Bóbita zenekar csap a húrok közé (délelőtt 11-től), fellép a Napraforgó Meseszínház „Hol vagy Nyuszi? Avagy a Húsvéti Kaland" című mesés zenejátékával, 15:30-tól pedig az Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadására csápolhatnak a kicsik. Nekik lesz állatsimogató háztáji állatokkal és persze pónival.

  A Vasúttörténeti Park többi eleme is működni fog, így a kerti vasút, a fordítókorong, a gőzmozdony és a lóvasút is. A park ezeken a napokon 10-18 óra között lesz nyitva. Bővebb információért koppintson a hivatkozásra!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!