Húsvéti rekordok a legnagyobb tojásfától a legdrágább csokoládényúlig

Mivel az időjárás nem éppen tavaszias, kirándulástippek helyett inkább megosztunk veletek néhány világrekorder húsvéti dekorációt, hogy meghozzuk a kedveteket az ünnepi kreatívkodáshoz. Persze arra nincs szükség, hogy Guinness-rekordot állítsatok fel, de inspiráló látni, hol tartanak a megszállott csúcsdöntögetők!

A legismertebb húsvéti tojásfa

Az Ostereierbaum egy kedvelt német hagyomány, amely a világ több országában is elterjedt. Nem tudni, mikor és hogyan kezdődött, de a német családok már évszázadok óta díszítik a fáikat húsvétkor. A világ egyik legismertebb ilyen fája a kelet-németországi Saalfeld városában áll. Volker Kraft és családja még 1965-ben kezdett el tojásokat aggatni a kerti almafájukra. A család minden évben több és több tojást akasztott fel, így az utóbbi években már több mint 10 000 tojás lóg a fájukon.

Ezen a 2009-esfotón még "csak2 9200 tojás került a fáraForrás: AndrewPoison at German/Wikipedia

A Kraft család rengeteg munkája ellenére a legnagyobb húsvéti tojásfa Guinness-rekordját a brazíliai Santa Catarina állambeli Pomerodéban található híres pekándió tartja, amelyre 82 404 tyúktojás került fel 2017-ben. Az Associação Visite Pomerode még 2016 áprilisában kezdte el gyűjteni a tojásokat és mindegyiket narancssárga, sárga és zöld színűre festette. Ezt a rekordot azóta sem tudták megdönteni.

Magyarország legdíszesebb községe 

Bár Guinness-rekordot még nem döntött, de mi mindenképpen büszkék vagyunk egy balatoni község húsvéti dekorációjára. Kéthelynek minden húsvétkor csodájára járnak az emberek és fotókon örökítik meg. Idén is elképesztően látványos lett: csaknem tizenkétezer tojás került fel a község központjában álló fára. Emellett egy szalmanyúl, óriástojások és egy kivilágított tojásalagút is díszíti a település főterét. Nézzetek kicsit körül!

 A legnagyobb díszített tojás

Ez a megdöbbentő méretű, sokszínű látványosság szintén a brazil Pomerode városában állt 2020-ban, és elnyerte a „Világ legnagyobb húsvéti tojása" címet. A tojás méretei grandiózusak: 15,02 méter magas és 8,72 méter átmérőjű. Nézzétek!

A legextravagánsabb csokoládényúl

A díjnyertes Chocolatier és a nemzetközi cukrászati tanácsadó, Martin Chiffers kézzel faragott luxus húsvéti csokoládé nyuszija igazi csemegének tűnik, bár meglehetősen borsos az ára. Az életnagyságú nyúl körülbelül 38 cm magas, 5 kilogramm a súlya, és nagyjából 548 000 kalóriát tartalmaz!

A kiváló csokoládé kreáció 75%-ban egyedi eredetű tanzániai csokoládéból készült, és két csillogó gyémántszemet is kapott. Három tömör csokitojás is tartozik hozzá, aranylevél díszítéssel, amelyek a nyuszi lábánál lettek elhelyezve. És hogy mennyibe kerül ez a különleges nyúl? Elképesztően sokba. Egészen pontosan 63 ezer dollár, azaz nagyjából 21,7 millió forintba!

A legnagyobb húsvéti tojásvadászat

Semmi sem múlhatja felül a gyerekek izgalmát, mint amikor a kertben keresgélik a színes húsvéti tojásokat.

Hatalmas területen kereshették a csokitojásokat a résztvevőkForrás: Bruchey/Wikipedia

És semmi sem múlja felül a Guinness-rekordok könyvének legnagyobb húsvéti tojásvadászatát, amelyen tavaly egyszerre 9753 gyermek és felnőtt kutatott 501 000 húsvéti tojás után a floridai Cypress Gardens Adventure Parkban.

(Forrás: exquisine.comwikipedia.org)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek