Kéthelyt ellepték a tojások: 12 ezer húsvéti tojás és tojásalagút is várja a nézelődőket

Minden húsvétkor csodájára járnak az emberek és fotókon örökítik meg a balatoni község, Kéthely dekorációját. Idén is elképesztően látványos lett: csaknem tizenkétezer tojás került fel a község központjában álló fára. Emellett egy szalmanyúl, óriástojások és egy kivilágított tojásalagút is díszíti a település főterét.

"2015 óta hagyomány Kéthelyen a különleges húsvéti dekoráció, idén is elkészült a hatalmas szalmanyúl, helyükre kerültek a festett óriástojások és a kivilágított tojásalagút sem hiányozhat" – mondta Molnár Balázs, Kéthely polgármestere.

A csaknem 12 ezer tojással díszített faForrás: ovács Tibor/sonline.hu

A kéthelyi és környékbeli termelők finomságokat és kézműves termékeket is kínálnak, húsvéthétfőn pedig megérkezik a tűzoltóautó, amellyel meglocsolják a lányokat, hogy ne hervadjanak el. De láthatunk majd élő nyuszit, bárányt és kecskegidát is, melyek egy helyi tanyáról érkeznek.

A legendás kéthelyi húsvéti dekorációForrás: Varga György/MTI

A polgármester szerint szinte az ország minden tájáról, de New Yorkból, Franciaországból, Ausztriából és Németországból is érkezett már húsvéti dísz – írja a sonline.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek