Ha a húsvétolás és locsolkodás helyett idén inkább elvonulnátok, íme néhány tipp

Nem mindenki szeret kaszinótojást és keksztekercset készíteni, locsolókat várni és tojást festeni. De ez nem probléma. Aki magára ismer, és szeretne egy kellemes menedékhelyet ahova elbújhat egy kicsit pihenni, olvasni, vagy a nagyobb gyerekekkel együtt kézműveskedni, túrázni és jókat enni; vagy éppen megízlelni milyen is egy falusi húsvét, annak van egy két javaslatunk.

Húsvéti csomagajánlat a hazai szállodákban? Rengeteg van belőlük. A mi kedvenceink a szilvásváradi vidéki húsvéti ünneplés, Révfülöpön az ünnepi hidegvizes merülés, de jó helyszín Noszvaj is, bár itt híre hanva nincs a húsvéti ünneplésnek, inkább a tavaszi wellness-en van a hangsúly.

A Szalajka Liget Hotel népi ügyességi játékokkal, esti csillagos ég túrával, gyerekeknek ős-kézművesházzal, Szalajka-Mókus túrával és terápiáskutya bemutatóval is készül a húsvétra. De szerveznek gasztrodélutánt, szaunaszeánszokat a felnőtteknek és lovaskocsikázásokat a családnak is a hosszúhétvégére.

Szobák és apartmanházak is foglalhatókForrás: Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak / FB

A fenti programok mellett három éjszaka szállás, svédasztalos reggeli és házias büfévacsora tartozik bele a 60 ezer forintos kezdő szobaárba 2 fő részére, valamint a wellness részleg és a fitneszterem teljes körű használata, és a Relax Park aktuálisan igénybe vehető szolgáltatásai.

Húsvéti hideg csobbanás

Révfülöpön több hangulatos apartman és vendégház is várja még a vendégeket. Nekünk, egy korábbi látogatás során a Rozé Fogadó Révfülöpre esett a választásunk, így ezt ajánlanánk elsősorban. Már csak azért is, mert egy rövid sétával máris a Szigeti Strandon vagyunk, ahol április 7-én húsvéti csobbanásra várják a bátrakat. 

Forrás: Rozé Fogadó / FB

A hidegvíz-terápia emberi szervezetre gyakorolt jó hatása már régóta ismert; köztudott, hogy erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést és stimulálja a regenerációs folyamatokat. A program 11 órakor bemelegítéssel, majd légzőgyakorlattal kezdődik, a merülést követően pedig általában 1-2, de legfeljebb 5 perc tölthető a vízben. A húsvéti program gyerekeknek szóló része 14-tól kezdődik a Tópart Galériában, ahol játszóház várja a lurkókat. Készíthetnek ajándékokat, díszeket, majd pedig Tibi bohóc szórakoztató műsorral és lufiból hajtogatott figurákkal teszi vidámmá a délutánt.

Csak semmi nyuszi!

Noszvajon, az Oxigén Family Hotel & ZEN Spában egy szó sem fog esni a húsvétról, semmi pirostojás, nyuszi vagy kölnivíz. Így ezt a hotelt a notórius húsvét-kerülőknek ajánljuk, ha vannak ilyenek. A húsvétolás helyett lesz viszont Családi Wellness tavasszal csomagajánlat, ami március 15. óta érvényes és egészen június 15-ig tart.

Zen SpaForrás: Oxigén Family Hotel**** Noszvaj / Facebook.com

A csomag 2 éjaszkát tartalmaz egy kényelmes, erdőre néző, csendes szobában félpanzióval, all inclusive ellátást minden 10 év alatti gyerek számára, a ZEN SPA családi wellness használatát (úszómedence, pezsgőfürdők, finn szauna, infraszauna, gőzkabin, aromakabin, gyermekmedence és babapancsoló) valamint a Zen kültéri pihenőkert és előre egyeztetéssel a OXY-Génius szabadulószoba használatát. Az ajánlatok 42 500 forintnál kezdődnek két felnőtt részére, 1 éjszakára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek