Fél év börtön várhat a férfi, aki elhagyta a karantént

Szingapúrban könnyen letartóztatják az embert, mint az egy korábbi hírünkből már kiderült. Most egy 52 éves brit férfit állítottak bíróság elé, mert még tavaly ősszel megszegte karanténját, melyre a Ritz-Carlton Millenia nevű hotelt jelölték ki neki.

A Ritz-Carlton Millenia egyik szobájaForrás: Cherylsh.ng/commons.wikimedia.org

A férfi szeptember 21-én három alkalommal is távozott a szobájából, méghozzá maszk nélkül, hogy meglátogassa egy másik emeleten lakó menyasszonyát, aki ugyan nem volt karanténban, de ugyanabban a szállodában foglalt egy másik szobát. A nőt szintén felelősségre vonták a szabályok megszegése miatt.

Szingapúrnak többek között szigorú karanténkövetelményeivel sikerült alacsonyan tartania a COVID-19 fertőzések számát. A járvány kezdete óta az országban nem több mint 59 000 fertőzést és 29 halálesetet regisztráltak. A külföldről érkezőknek 14 napot egy kormány által kijelölt szállodában kell tölteniük, nem ritkán olyan luxuskörülmények között, mint amit a Ritz-Carlton vagy a Shangri-La nyújt. A 14 napos karantén alatt azonban az utazóknak szigorúan a szobájukban kell tartózkodniuk, kivéve amikor vírustesztre mennek.

Aki megsérti a karanténkövetelményeket, mintegy 7500 dolláros bírságra és akár hat hónapos börtönbüntetésre is számíthat, vagy mindkettőre. Emellett visszavonhatják az illető szingapúri tartózkodási vagy munkavállalási engedélyét, amint ezt május óta 44 esetben megtették - tudtuk meg az insider.com híréből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek