A szingapúriak pénzt kapnak, hogy elköltsék az országban

  A távol-keleti országban 100 szingapúri dollárt adnak minden állampolgárnak, hogy ezzel segítsék a belföldi turizmust – írja a Jakarta Times. A beszámoló szerint minden 18. életévét betöltött szingapúri még idén kap 100 szingapúri dollárt, ami nagyjából 73 amerikai dollárnak (kb. 21 ezer forint) felel meg. A SingapoRediscovers nevű utalványokat pedig helyi szállásokon, éttermekben, vendéglátóhelyeken használhatják fel.

  Otthon költhetik el az utalványon kapott pénzt a szingapúriakForrás: shutterstock.com/MOLPIX

  A jegyeket idén decembertől lehet felhasználni, és a jövő évi foglalásokra is érvényesek, az akcióhoz 214 hotel, 40 városi látványosság, és 438 utazási cég csatlakozott, a szingapúri kormány pedig 320 millió szingapúri dollárt tett félre a kampányra.

  „Ez egy gazdasági megfontolás, amely segít a turisztikai ágazatnak megőrizni az évek alatt felépített hátteret, miközben megerősíti a kapacitást is" – jelentette ki Chan Chun Sing gazdasági miniszter egy hétközi fórumon.

  A 10 dolláros címletű utalványokat egy helyszínen akár többször is lehet használni, a novemberben kiutalásra kerülő utalványok kapcsán a szingapúri kormány semmilyen megkötést nem tervez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!