Szingapúrban a legfurcsább dolgokért tartóztathatják le az embert

A szingapúri Changi talán a világ legkülönlegesebb repterének számít gazdag belső flórájával és a világ legnagyobb beltéri vízesésével. A reptéren kalandozással azonban nem árt óvatosnak lenni, mert az országban igen szigorú törvények uralkodnak.

Ezt megtapasztalhatta az a 27 éves fiatalember is, aki csak azért vásárolt repülőjegyet, hogy feleségét a beléptető kapuig kísérhesse. Felszállni azonban nem akart, a rendőrség szerint pedig ez nem más, mint a jeggyel történő visszaélés, ami törvénysértésnek számít. A tranzitzónába ugyanis csak azok léphetnek be, akik valóban el is utaznak. Az esetről a CNN számolt be

Forrás: Terence Ong/wikipedia.org

Szingapúrban a reptér tranzitzónái úgynevezett védett helyek, és aki illetéktelenül használja ezeket, akár több mint 4 millió forintos büntetésre vagy két évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat. Ennek szellemében 2019-ben eddig 33 embert tartóztattak le.

A Changi reptér egyébként, nem meglepő módon különösen népszerű látványosság a turisták körében, és számtalan alkalmat teremt a visszaélésekre. 2016-ban például egy maláj férfit kapcsoltak le, aki 18 napot töltött a reptéren, és azért hamisított különféle beszállókártyákat, hogy bejuthasson kilenc, különböző csarnokba.

Nem sokkal utána egy párnak gyűlt meg a baja a rendőrséggel, akik csak a reptéri bevásárlóközpontba akartak bejutni, de szintén nem terveztek utazást. Elterjedt taktika emellett, hogy a látogatók visszaváltható jegyet vesznek, csak azért, hogy körülnézzenek a valóban nem mindennapi terminálon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek