Kényszerleszállást hajtott végre egy gép, nem sokkal később meghalt a Covid-gyanús utasa

Az amerikai járványügyi központ felveszi a kapcsolatot azokkal az utasokkal, akik azon a United Airlines gépen utaztak, amelyen egy, a koronavírus tüneteit mutató utas annyira rosszul lett, hogy a gép pilótája a kényszerleszállás mellett döntött. A leszállást követően a kiérkező mentők sem tudtak segíteni a férfin, aki a metőautóban nem sokkal később meghalt – írja cikkében az USA Today.

Az eset múlt hét elején történt a floridai Orlando-ból Los Angelesbe tartó United Airlines 591-es járatán. A fedélzeten a felszállást követően több utasnak is feltűnt, hogy az egyik társuk nagyon rosszul érzi magát. Ekkor már jól láthatóan izzadt, rázta a hideg, majd miután az állapota egyre súlyosbodott, a gép kapitánya New Orleans felett a kényszerleszállás mellett döntött.

Forrás: Pradpriew / Shutterstock

A United Airlines szóvivője pénteken elmondta, hogy az utas beszállás előtt még megerősítette, nem volt pozitív koronavírus-tesztje, és nincsenek a vírusra utaló tünetei, de kiderült, hogy nem mondott igazat. A United Airlines ugyanis csak egy űrlap kitöltését kéri beszállás előtt az utasaitól, amelyben nyilatkozniuk kell arról, hogy nem volt pozitív COVID-19 tesztjük, és nincsenek tüneteik. A kérdőív kitöltése becsület alapon működik, és az utazók nem kötelesek papírral igazolni az egészségüket – tette hozzá cikkében a Yahoo.

Amikor azonban a férfit mentőbe tették, a felesége elmondta, hogy a férje már indulás előtt is erősen Covid-19 fertőzésre utaló tüneteket produkált, a szaglását és ízlelését is elvesztette. A légitársaság ezt követően elkezdte felkutatni a gép fedélzetén tartózkodó utasokat, ekkor értesítették az ügyről az amerikai járványügyi központot, a CDC-t is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek