Itt a lista a világ leginkább Covid-biztos légitársaságairól

A koronavírus-járvány 2020-ban egy új felmérést is kitermelt magából: ez lett a Safe Travel Barometer, amely a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban a légiközlekedési, turisztikai és vendéglátó ágazat szereplőit vizsgálja és minősíti. A Safe Travel Technologies független utazási tanácsadó cég kezdeményezésének felmérésében több mint 230 légitársaságot elemeztek, és 26 egészségügyi, illetve biztonsági paraméter mentén értékelték azokat, kitérve a koronavírus miatt bevezetett biztonsági intézkedésekre és a járvány idején utazók kényelmére.

A felmérésben maximálisan 5 pont volt elérhető, az összesített eredmények során az alábbi sorrend alakult ki a legbiztonságosabb légitársaságok listáján:

1. Emirates 4,4 pont
2. Etihad Airways 4,3 pont
3. Qatar Airways 4,2 pont
4. Air China 4,1 pont
5. Air France 4,1
6. China Southern Airlines 4,1
7. Delta Airlines 4,1
8. Iberia 4,1
9. Lufthansa 4,1
10. Oman Air 4,1

Az Emirates tehát első helyen végzett a légitársaságok biztonsági rangsorában, amelyet a járvány kezdete óta bevezetett számos egészségügyi óvintézkedésnek köszönhet. Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak beszálláskor, a repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védő paneleket helyeztek el, a személyzet speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot, a repülőgépeken pedig a személyzet egy taggal bővült, akinek a feladata, hogy a fedélzeti mosdókat 45 percenként takarítsa és fertőtlenítse.

Ingyenes higiéniai készlet a beszállás előttForrás: Emirates

A Safe Travel Barometer ugyanakkor vizsgálta az utasok kényelmét is, melyben az Emirates szintén kiemelkedően teljesített – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. Az Emirates vezette be a világon elsőként, hogy 150 ezer euróig fedezi utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a kéthetes karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A légitársaság rugalmas foglalási rendszert vezetett be, amelynek értelmében az utasok szabadon változtathatják az utazás időpontját vagy akár két évvel is meghosszabbíthatják repülőjegyük érvényességét. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek