Koronavírus tesztközpont nyílt a ferihegyi reptéren

Mostantól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírus-teszt elvégzésére, a Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol bárki – nem csak utasok – kérheti PCR vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését – olvasható a Budapest Airport közleményében.

A koronavírus tesztközpont a budapesti repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon kapott helyet. A szolgáltatást bárki igénybe veheti, de különösen nagy segítséget jelenthet az érkező, és akár az induló utasok számára is. A PCR tesztet mától időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A szűrőállomáson antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, amelynek eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt.

A tesztelés a 2B Terminál érkezési szintjén, egy 37 négyzetméteren kialakított helyiségben, profi körülmények között, szakemberek bevonásával zajlik. A tesztközpont mellett található információs pultnál bárki tájékozódhat a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hostessek segítik.

Forrás: Baranyi Róbert / Budapest Airport

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges, amelyet okostelefonja vagy számítógépe segítségével bárki elvégezhet ezen a weboldalon. Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát.

A repülőtér-üzemeltető a tesztközpont előtti váróterületen sorszámhívókat helyezett ki, hogy a várakozás kényelmesebb körülmények között, a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül valósulhasson meg. A regisztráció során a felhasználó online kifizetheti a PCR teszt összegét – a hatóságilag meghatározott 19 500 forintot -, elősegítve a gördülékenyebb ügyintézést.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek