Egy spanyol város már most karácsonyi díszben pompázik

Egy spanyol város készen áll az év legvarázslatosabb és legfényesebb pillanatának befogadására. A galíciai Vigo városában rekordgyorsan, már augusztusban megkezdték az előkészületeket a karácsonyra. A spanyol város már világhírnevet szerzett annak a varázslatos atmoszférának köszönhetően, amelynek a központ utcáin és kerületeiben lehelhetnek tanui a turisták a karácsonyi időszakban. Fényinstallációk, csillogó díszek és szobrok díszítik a várost, olyan fények és színek láthatók ott, mint akár a nagyvárosokban, legyen az New York, London vagy Párizs. 

Már tavaly is kitett magáért a város, ez a 2019-es karácsonyi dekoráció egyikeForrás: Hans Lucas via AFP/Xose Bouzas / Hans Lucas/Xose Bouzas

Az általában őszre tervezett előkészületeket már augusztusra előre hozták, amihez Abel Caballero, Vigo polgármestere ragaszkodott, aki az eddigi legpompázatosabb ünnepet tervezi erre az évre a hihetetlen körülmények miatt. A szándék egy kolosszális városi installáció létrehozása. 

A város 334 utcáját 10 millió LED-es lámpával és 2700 tematikus díszítéssel díszítik fel. A számoknak köszönhetően ez lesz a világ eddigi legnagyobb dekorációja.

New York, London, Tokió városait tavaly már legyűrték és láthatóan idén is Vigóban marad az elsőbbség. Mint láthatják, ez egy idei, augusztus 24-i bejegyzés.

Az előkészületek előrehaladása annak is köszönhető, hogy garantálni kell a biztonságos, minden fertőzésmentes intézkedést tiszteletben tartó show-t. Az utcákat valójában szigorúan ellenőrzik, és ezek az állandó ellenőrzések garantálják a szükséges biztonsági távolságot azok között az emberek között, akik a városba érkeznek, hogy felfedezzék Vigo varázslatos karácsonyi hangulatát. A protokoll betartása érdekében a fenséges karácsonyfát nem Porta do Solban állítják fel, mint minden évben, hanem a Policarpo Sanzban, így egy nagyobb térben megkönnyíti az emberek közötti távolságtartást – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek