A vírus ellenére sokkal többen zarándokoltak Spanyolországban ebben az évben

Santiago de Compostela zarándoklatokat szervező irodája jelentette be a hétvégén, hogy a júliusi 9752 zarándokhoz képest, augusztusban 19 812-en jelentkeztek be az irodánál, hogy végigmennek a Szent Jakab-út ősrégi zarándokútján, ami Santiago de Compostelába vezet. És a szeptember is jól kezdődött, 450-500 új érkezővel naponta.

Camino de SantiagoForrás: Shutterstock.com

Az augusztus mindig is a legerősebb hónap volt a zarándoklatokat tekintve Európában. De a 2019-es számokat (62 814 zarándok) összehasonlítva az idei 19 812 bejelentkezett zarándokkal, nagy visszaesés tapasztalható a koronavírus miatt.

Viszont a pesszimisták még ennél is alacsonyabb számokat jósoltak és vártak, mivel Spanyolország határait is szinte áthatolhatatlanná tették a hatóságok, és a maszkviselést még a szabadban is kötelezővé tették, sőt a zarándokszállásokon is be kellett tartani a szükséges távolságot – olvasható az ORF.at oldalán.

Az idei augusztusban a spanyol zarándokok voltak többségben: 15 168-an regisztrálták magukat a Szent Jakab-út végigjárására, utánuk következtek az olaszok egy hatalmas lemaradással, 1203 fővel, majd a portugálok 732 zarándokkal, a németek 642-vel, a franciák 428 fővel, a lengyelek 146-tal és a britek 134 fővel.

Az újabb fellendülés reményt ad a hoteleknek és az egyéni szállásadóknak az őszre, és a 2021-es Szent Jakab emlékévre is. De hogy nemzetközileg hogyan alakul majd a zarándoklatok helyzete, egyelőre senki nem tudja biztosra megjósolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek