Pozitív lett a koronavírus-tesztje a 15 éves dán hercegnek is

dán királyi herceg, a dán korona várományosa a trónöröklési sorban a második helyet foglalja el. Szüleit, Frigyes dán királyi herceget és Mária dán királyi hercegnőt értesítették arról, hogy abban a hellerupi iskolában, ahova a legidősebb fiúk is jár, kitört a koronavírus-járvány. Emiatt a herceg is tesztelésen esett át, ami pozitív lett – írja Royal Central.

A dán királyi hercegnek és feleségének 4 gyermeke van, köztük a legidősebb a 15 éves Keresztély hercegForrás: Ritzau Scanpix via AFP/Martin Sylvest

A dán koronaherceg és koronahercegnő legidősebb fia most 15 éves. Három fiatalabb testvére van: Izabella hercegnő (13) és az ikrek, Vince herceg és Jozefina hercegnő (9). Azt nem lehet tudni, hogy Keresztély herceg vagy bármely családtagján megmutatkoztak-e a betegség tünetei. Ez év elején Keresztély herceget és testvéreit beíratták egy 12 hetes iskolai programba a svájci Lemania-Verbier iskolába, de a család a járvány miatt már korán hazatért Dániába. 

Keresztély herceg jelenleg a szüleitől és a testvéreitől is elszigetelten tartózkodik VIII. Frigyes amalienborgi palotájában. A szülein és a testvérein kívül az utóbbi időben nem került kapcsolatba a királyi család többi tagjával. A Dán Betegbiztonsági Ügynökség ezzel együtt javasolja a Dán Királyi Ház többi tagjának a kivizsgálását is. Ahogy korábban megírtuk, a dán királyi család is megkezdte a készülődést a karácsonyra, így a herceg felépülése után remélhetőleg nyugalomban telnek majd náluk is az ünnepek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek