A japán hercegnő az egyetemi szerelméért mond le a rangjáról

A Japán koronaherceg, Fumihito Akishino azt mondta, hogy jóváhagyja lánya régóta halogatott terveit, mely szerint feleségül megy még az egyetemen megismert kedveséhez. Mako hercegnő már egy évvel a bejelentett eljegyzésük után, 2018-ban feleségül szeretett volna menni az egyszerű polgári családból származó Kei Komuróhoz. Akkor azonban Mako hercegnő szülei, a koronaherceg és Kiko hercegnő megkérte a vőlegényt, hogy rendezze a pénzügyi vitáit, amelyek valójában édesanyja és annak volt élettársa között merültek fel – írja a BBC.

Akihitó japán császár legidősebb lányunokájának szívét egykori diáktársa rabolta elForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Pool For Yomiuri

A 29 éves Mako hercegnő szívét a szintén 29 éves egyetemi kedvese, Kei Komuro hódította meg, aki se nem gazdag, és még csak jó kapcsolatokkal sem rendelkezik. Komuro anyja állítólag az akkori vőlegényétől kölcsönkért pénzből fizette fiának egyetemi oktatását. A pénzügyi jellegű vita azon pattant ki, hogy nem tudtak megállapodni abban, hogy az ajándék vagy kölcsön volt. Komuro édesanyja szerint az előbbi, a volt vőlegénye szerint pedig az utóbbi.

Azt még nem lehet tudni, hogy a jegyespár mikor tartja meg az esküvőt, az már viszont biztos, hogy a 29 éves Mako hercegnőt megfosztják királyi státuszától, miután házasságot kötött Komuróval.

A japán törvények szerint ugyanis a királyi család tagja nem mehet hozzá közemberhez, csak ha lemond a rangjáról. Ennek ellenére Akihito császár legidősebb lányunokája a hónap elején ismét kifejezte elhatározását, hogy férjhez szeretne menni. Döntésében az édesapja is támogatja.

Akishino japán koronaherceg feleségével, Kiko koronahercegnővel középen, és gyermekeikkel, Hisahito herceggel, Mako hercegnővel (bal oldalon), és Kiko koronahercegnővel (jobb oldalon) Tokióban, az Akasaka Estate lakóhelyükönForrás: AFP/Handout

"Az alkotmány szerint a házasság csak mindkét fél kölcsönös beleegyezésén alapulhat. Ha valóban ezt akarják, akkor azt gondolom, hogy ezt szülőként tiszteletben kell tartanom" – jelentette ki. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek