A svéd herceg és felesége is elkapta a koronavírust

A 41 éves Károly Fülöpnek, a svéd királyi pár második gyermekének, és feleségének, a 35 éves Zsófia hercegnének egyaránt pozitív lett a Covid-tesztje. A svéd királyi család közleményében kijelentette, hogy a hercegnek és a hercegnőnek csak enyhe, influenzaszerű tünetei vannak, és a körülményekhez képest jól vannak. Azonnal karanténba is vonultak az otthonukban, két gyermekük társaságában – írja a Royal Central. 

A svéd királyi herceg és gyönyörű felesége is elkapták a koronavírustForrás: AFP/Maja Suslin/Tt

Állapotukat a svéd királyi család orvosa ellenőrzi. XVI. Károly Gusztáv királyt és Szilvia királynét, illetve gyermeküket, Viktória koronahercegnőt és annak férjét egyaránt tesztelik. Károly Fülöp herceg és Zsófia hercegné egyaránt sokat tett a világjárvány elleni küzdelem érdekében Svédországban; a herceg, mint tartalékos tiszt segített a svéd védelemben, a hercegnő pedig a stockholmi Sophiahemmet kórház segédszemélyzetének tagjaként.

A következő nyilatkozatot a tegnapi nap folyamán, november 26-án tették közzé: „November 25-én, szerdán Károly Fülöp herceg és Zsófia hercegné karanténba vonultak, miután a betegség tüneteit mutatták, és később beigazolódott, hogy Covid-19 fertőzöttek. A herceg és a hercegnő enyhébb, influenza tüneteket mutat, de a körülményekhez képest jól érzi magát. Közvetlenül a betegség után a herceget és a hercegnőt otthon karanténba helyezték a gyermekeikkel. A fertőzések felkutatását a király és a család orvosának felügyelete mellett megkezdték. A királyt és a királynőt, valamint a királyi felségeket, a koronahercegnőt és Dániel herceget csütörtökön tesztelték."

A svéd sajtóban felmerült a kérdés, hogy a királyi család Szilvia királyné testvérének, Walther Sommerlath múlt pénteki temetésén fertőződhetett-e meg.

Zsófia hercegné mindenesetre az ősz folyamán még besegít az egészségügyi munkálatokba, erősítette meg a királyi bíróság augusztusban. A 35 éves egykori modell a stockholmi Sophiahemmet kórházban kezdett dolgozni, miután elvégezte tanulmányait a Sophiahemmet Egyetemen, és igyekezett segítséget nyújtani a járvány idején: takarított és a konyhai munkálatokban is részt vett. Svédországot súlyosan érintette a járvány, eddig több mint 6500-an vesztették életüket, és több mint 230 500 embernél diagnosztizálták a vírust.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek