Dán tervező álmodta luxushotellé az elhagyatott visegrádi betontömböt

A Johannes Torpe építészeti stúdió május végén mutatta be az első látványterveket, melyekből megtudhatjuk, hogyan képzeli el a cég a 2008 óta félbehagyottan álló szálló befejezését. A szállodát eredetileg a Hilton hálózat tagjaként 2007-ben kezdték építeni a Lepence-völgy mellett, egy régi bányagödörben, 2009-ben azonban a gazdasági válság miatt leálltak a munkálatok - derül ki az ilovedunakanyar.hu cikkéből.

Forrás: johannestorpe.com

Most azonban a dán stúdió felvette a fonalat, és egy 210 szobás luxusüdülőhely koncepcióját dolgozta ki, mely a Buda Resort nevet kapta. A projekt a modern wellnesshotelt ötvözi konferencia- és egyéb rendezvénylehetőségekkel. A stúdió egy holisztikus rekreációs központot képzelt el, amely az ember és a természet kapcsolatára épül.

A szállodában nagy előcsarnok fogadja majd a látogatókat, emellett lesz két étterem, kávézó, beltéri és kültéri koktéltársalgó, és bálterem illetve tíz konferenciahelyiség is helyet kap, melyek saját kerttel is rendelkeznek.

A fürdő az első emeleten található családi gyógyfürdőket foglalja magában, de található lesz benne egy részben földalatti, felnőtteknek szánt fürdőépület is aromaterápiás kabinokkal, finn szaunával, gőzfürdővel, sós, forró és jeges medencékkel, valamint fény- és hangterápiás fürdőkkel.

Forrás: johannestorpe.com

Lesznek emellett jógatermek, kültéri medencék, valamint egy zöld tetőtéri plázs is helyet kap. A tervek a Dobogókőhöz társított szívcsakra szimbolikáját is feldolgozzák, méghozzá lótuszvirág formájában, amely a szívcsakra univerzális szimbóluma. Eszerint maga az épület úgy nyílik ki lentről fölfelé, mint egy virág - derül ki a urdesignmag.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek