Horvátország egyre több helyen kerül piros listára

Miután a BBC Breakfast reggeli műsorában felröppent a hír, sokan úgy gondolják, hogy Horvátország is felkerül Nagy-Britannia karanténlistájára, vagyis az innen visszatérőknek 14 napra el kell szigetelniük magukat, ahogyan azt a Spanyolországból, Bulgáriából, Hollandiából, Franciaországból, Tunéziából, Bulgáriából, Portugáliából, Belgiumból és az Egyesült Államokból érkezőknek is tenniük kell. A döntést valószínűleg ma este 10-kor jelenti be a brit kormány a Twitteren - tudtuk meg a total-croatia-news.com cikkéből.

Spliti panorámaForrás: Ludwig Bickel/pixabay.com

A Horvát Turisztikai Szövetség nemrégiben COVID-19-weboldalt indított, melyen térképen, számokkal követhető a járvány területi alakulása. Jelenleg Zágrábban, Dalmáciában és Zára megyében található a legtöbb fertőzött, ezek a helyszínek sárga besorolást kaptak.

Nagy-Britannia mellett jelenleg Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Finnország, Norvégia, Hollandia, Lettország, Litvánia, Ciprus és Izland, valamint az Egyesült Államok és Kanada vezetett be korlátozásokat a Horvátországból érkezőkre nézve, igaz, ez nem mindenhol jelent karantént, van, ahol elég a teszt is. Legutóbb Németország is kötelező tesztet írt elő a Sibenik-Knin megyéből és Split-Dalmácia megyéből érkezőknek.

Magyarországon déli szomszédunk még mindig zöld besorolás alá esik, így egyelőre szabadon lehet utazni a két ország között. Az egyes országokkal kapcsolatos szabályozásokról a Total Croatia Travel INFO elnevezésű Viber közösségben lehet tájékozódni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek